Aşık olan cinler, mitoloji ve halk hikayelerinde sıkça anlatılan ilginç varlıklardır. Cinler, insanlarla etkileşimde bulunan, doğaüstü güçlere sahip olduğuna inanılan yaratıklardır. Bu inançlar, çeşitli kültürlerde farklı şekillerde yer almaktadır. Aşık olan cinler ise, insanları aşkı konusunda etkileyen ve onlara çeşitli zorluklar çıkaran varlıklar olarak tasvir edilmektedir.
Aşık olan cinler genellikle güzelliği ve cazibesiyle tanınır. Aşkın öznesi olan insanı büyüleyerek ona aşık olurlar ve onu ele geçirmek için çeşitli yollar denedikleri söylenir. Bu yollar arasında, insana düşündürdükleri romantik ve hayal dünyasına ait hisler, hayali aşklar ve cazibe dolu rüyalar sayılabilir.
Aşık olan cinler, insanları da aşkın çılgınlığına sürükleyen varlıklardır. Bu nedenle, insanlar cinlerin etkisinde kalarak gerçek dünyadan uzaklaşabilirler. Cinler, insanın aklını karıştırarak onu kendi dünyalarında yaşamaya ikna edebilirler. İnsanlar, bu sıradışı deneyimler sonucunda gerçeklikten kopabilir ve hayal dünyalarında kaybolabilir.
Ancak, aşık olan cinlerin niyetleri genellikle insana zarar vermek veya onu kötü bir şekilde etkilemek değildir. Cinlerin aşkı insanlarla paylaşma isteği ve çoğu kez yalnızlıklarını giderme arzusu insanlara zarar verebilir. Bu nedenle insanlar, aşık olan cinlerin cazibelerine kapılmadan tedbirli olmalı ve gerçek dünyaya bağlı kalmalıdır.
Aşık olan cinler, insanların hayal dünyalarında yer edinerek ilişkilerine, duygusal durumlarına ve aşk hayatlarına etki edebilirler. Ancak, bu etkilerin insan üzerindeki sonuçları ve etkileri gizemli ve karmaşık olabilir. Bu nedenle, aşık olan cinlerle ilgili hikayeler ve inançlar, insanların dikkatini çeken ve ilgi uyandıran konular arasında yer almaktadır.
Cinler hamamlarda, mezarlıklarda, pis yerlerde, ahırlarda, çöplüklerde, ıssız yerlerde, duvar deliklerinde ve ağaç kovuklarında yaşarlar.18 Şub 2016
Genel kanının tersine İslam inancına göre cinler geleceği ve gaybı bilemezler. Her ne kadar ruhani bir varlık türü olduklarından insanların bilmediği bazı gizemleri bildiklerine inanılsa da, geleceği ve gaybı bilmezler.
Koğuçu. Koğuçu (Kovuçu/Kuvuçu/Kuğuçu/Kuğunçu), cinlerle uğraşan kişilere denir. Çoramun veya Şoramun olarak da ifade edilir. Cin çıkarıcı, cinci hoca demektir.
Kelime Kur’ân-ı Kerîm’de “ağaç, bitki” anlamında birçok defa geçmektedir (bk. M. F. Abdülbâkī, el-Muʿcem, “şcr” md.). Bir kişinin, bir ailenin kökü durumunda olan en uzak atalardan başlayarak gövde ve dallar konumundaki babaları ve onların çocuklarını gösteren ağaç şeklinde şematik çizime şecere denir.
Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı’şecere’dir. ŞECERE SÖZLÜKANLAMI NEDİR? TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı, ‘soyağacı’olanşecere sözcüğü; Türkçeye Arapçadan geçmiştir.22 Nis 2020
Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı’şecere’dir. ŞECERE SÖZLÜKANLAMI NEDİR? TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı, ‘soyağacı’olanşecere sözcüğü; Türkçeye Arapçadan geçmiştir.22 Nis 2020
Sözlükte “ağaç” anlamına gelen şecere kelimesinin kökü şücûr “bağlamak, ihtilâfa düşmek” mânasındadır. Ağaca şecer denmesinin sebebi bazı dallarının birbirine girmesidir. Kelime Kur’ân-ı Kerîm’de “ağaç, bitki” anlamında birçok defa geçmektedir (bk.
Soybilim, soy bilimi ya da jenealoji, ailelerin kökenlerini ve akrabalık ilişkilerini inceleyen bilim dalıdır. Bir soybilimci, araştırdığı aile hakkında bilgi edinmek için sözlü gelenek, tarihsel kayıtlar, genetik çözümleme ve benzeri kayıtlardan yararlanır.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…