Sübhanallah diyerek Allah’ın (c.c.) tüm eksiklik ve kusurlar- dan uzak, en yüce olduğunu ifade etmiş oluruz. Tekbir, Allah’ın (c.c.) büyüklüğünü tüm varlıkların üstünde tuttuğumuzun ifa- desidir. Allahu Ekber sözünü söylemeye tekbir almak veya tekbir getirmek denir.
HARAM: Allah’ın (c.c.) yapılmasını kesin olarak yasakladığı söz ve davranışlardır.
Kur’ân’da bütün varlıkların Yüce Allah’ı tesbîh ettiği ifade edilmektedir.
Dinî açıdan makbul sayılan davranışların âhiretteki mükâfatı anlamında bir terim.
-Allahu Ekber sözüne Tekbir denir. Tekbir’in; yüceltme, ululama ve büyük görme gibi anlamları vardır. 1 Allah’ın (c.c.) yüceliğini ve büyüklüğünü ifade etmek için Allah (c.c.) en büyüktür anlamında tekbir getiririz.
İsrail 1967 yılındaki Altı Gün Savaşı esnasında Doğu Kudüs’ü ele geçirip sonrasında işgal etti. Günümüzde İsrail’in temel kanunları, Kudüs’ü İsrail’in “bölünmez başkenti” olarak kabul eder.
İshak, Yakup, Yusuf peygamberlerin ve Sâre’nin de kabirleri Kudüs’te bu- lunmaktadır. Hz. Lut’un gençlik dönemi, bu şehirde geçmiştir.
Adalet ve Barış Şehri Mukaddes Kudüs Davud ve Süleyman Peygamberlerin adalet şehri Kudüs, Hıristiyanlığın ve Hz. İsa’nın gelişiyle farklı bir ruhaniyete bürünür. Hz. Peygamber’in (as) görünmeyen âleme yükselişi, yine bu şehirden gerçekleşir.
Birleşmiş Milletler kararlarına rağmen İsrail, halen bu toprakları elinde tutmaya devam ediyor. İsrail 1979 yılında Mısır’la yaptığı ‘Camp David’ barışı ile Mısır’dan aldığı toprakları Mısır’a iade etti. İsrail, 1982 yılında Kudüs’ü ebedi başkenti olarak ilan etti.13 Eki 2023
Grekçe Hierosolyma adı şehrin kutsallığını (hieros = kutsal) yansıtmaktadır. Latince’ye Jerusalem ve Jerosolyma olarak geçmiştir. Kudüs şehrinin Batı dillerindeki adı da Jerusalem’dir.25 Eki 2023
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…