İtikat konu- sunda, Alevi-Bektaşi ve Sünni (Ehli Sünnet) inançlar arasında bir anlayış farkının olma- dığı açık olarak anlaşılmaktadır. Bir kimsenin dinin buyruklarını yerine getirmek için yaptıkları (TDK, 2015) şeyler olarak tanımlanmaktadır.
Kısaca insan Tanrı’nın yeryüzün- deki tecellisidir. Alevilikte: “Hakk ile bir olmak”, “Hakk ile Hakk olmak” ve “Hakk’tan geldik, Hakk’a gidiyoruz” gibi deyimler kullanılır. Bu nedenle kişi için “öldü” sözcüğü yerine “Hakk’a yürüdü”, “Don değiştirdi” denir.
El-Vedud esmasının zikrine her gün devam eden kimse etrafında pek sevilen bir kişi olur. El-Vedud zikrini Ya Vedud Celle Celaluhü diyerek bir yemeğe okursa o yemekten yiyen hanımı ile birlikte aralarındaki sevgi artar ve güçlenir.25 Ağu 2023
Ya Vedud zikrinin faziletleri arasında etrafında sevilen biri olması yer alıyor. Ayrıca pazartesi günü, sabah namazının ardından 400 defa “Ya Vedud, Ya Gafur Celle Celaluhü” şeklinde okuma yapıldığında kişinin tövbesinin kabul olduğu biliniyor.1 Eyl 2023
El Vedud zikrine devam eden kişilerin kalbi nurlanır ve iç huzura kavuşur. Her gün “Ya Vedud Celle Celalühü” tesbihi yapan kişi borçluysa borçlarından, yoksulsa da bu yoksulluktan kurtulur. “Ya Vedud” esmasını tekrarlayan kişiler, çevrelerinde herkesin sevgi ve hürmetine kavuşur.11 Kas 2022
21 DEFA “YA VEDUD” OKUYUP SEVDİĞİNİZ KİŞİYİ KENDİNİZE ÂŞIK EDEBİLİRSİNİZ !10 Kas 2022
Bu makalede ele alınan Vedud ismi öz olarak Allah ile insan arasındaki karşılıklı sevgiye işaret eder. Makalenin amacı Vedud isminin anlamını, bu anlamın sahip olduğu de- ğeri, Allah ile insan arasında var olan karşılıklı sevgi döngü- sünü ortaya koymaya çalışmaktır.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…