Ahmet Feyzi abi, Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olarak kabul edilir. İsmail Habib Sevük tarafından kaleme alınan ve 1949 yılında yayımlanan “Ahmet Feyzi Edebiyatı ve İzleri” isimli kitapta, Ahmet Feyzi abi’nin edebiyat dünyasında bıraktığı izler detaylı bir şekilde ele alınmaktadır.
Ahmet Feyzi abi, doğduğu günden itibaren edebiyatla iç içe büyümüştür. Çocukluk döneminden itibaren şiire olan ilgisi ön plana çıkmıştır. Okul yıllarında da yazdığı şiirlerle dikkat çeken Ahmet Feyzi abi, edebiyatla profesyonel olarak ilgilenmeye başlamıştır. Birçok şiir ve hikaye kitabının yanı sıra, tiyatro eserleri de kaleme almıştır. Yazdığı eserlerde hayatın içindeki güzellikleri ve yaşanılan sosyal sorunları işlemiştir.
Ahmet Feyzi abi’nin eserlerinin en önemli özelliği, derin bir duygusal içeriğe sahip olmasıdır. Şiirlerinde insanı ve insan ilişkilerini ele alma konusunda usta bir şekilde kaleme almıştır. Doğal ve sade bir dille yazılan eserleri, okuyucuyu derinden etkilemektedir. Aynı zamanda halkın anlayabileceği bir dil kullanması, onun eserlerinin geniş bir kitle tarafından okunmasını sağlamıştır.
Ahmet Feyzi abi, edebiyat dünyasına yaptığı katkılarla da tanınmıştır. Edebiyat kulüplerinin kurulmasına öncülük etmiş ve genç yazarlara destek vermiştir. Yaptığı konferanslar ve seminerlerle edebiyatseverleri aydınlatmıştır.
Ahmet Feyzi abi, zamanının ötesinde olan eserleriyle Türk edebiyatında önemli bir yer edinmiştir. Eserleri, modernleşme sürecindeki toplumu ve yaşanan değişimleri yansıtması açısından da büyük bir öneme sahiptir. Yaşadığı dönemin sosyal ve siyasal atmosferini yansıtan eserleri, günümüzde hâlâ ilgiyle okunmaktadır.
Ahmet Feyzi abi, edebiyat dünyasında bıraktığı izlerle Türk edebiyatının seçkin isimleri arasında yer almaktadır. Eserleriyle insana dair derinlemesine bir anlayış sunmuş, okuyucuyu duygusal bir yolculuğa çıkarmıştır. Türk edebiyatına olan katkıları ve etkileyici eserleriyle Ahmet Feyzi abi, edebiyatseverlerin gönlünde taht kurmuş bir yazardır.
Erzincan’ın Eğin (Kemâliye) ilçesinde doğdu. Asıl adı Mustafa Fevzi, babasının adı Nûman’dır. Çocuk denecek yaşta İstanbul’a gitti. Huzur dersleri hocalarından Kasapzâde Vâiz Efendi’nin derslerine devam etti. Tahsilini tamamladıktan sonra hocasının kızıyla evlendi.
Mehmet Fevzi Şıhanlıoğlu (1945, Şanlıurfa – 30 Ocak 2001, Ankara), Türk siyasetçidir. 1945 yılında Viranşehir’de doğan Şıhanlıoğlu, Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni son sınıfta terk etti. Çiftçilik, Türkiye Büyük Millet Meclisi XIX., XX. ve XXI.
Merhum Mehmed Feyzi Pamukçu (R.H.) ağabey, 1912 Kastamonu doğumludur. 1938’den itibaren 1943 senesine kadar Kastamonu’da Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’ne hizmet etmiştir. 1943 Denizli ve 1948 Afyon Mahkemeleri sırasında Üstad’la beraber hapis yatmıştır.4 Mar 2021
Gümüşhaneli Dergâhı’nın son şeyhidir. Babası, çiftçilikle meşgul olan Emrullah Ağa’dır. 1267 (m.1851) yılında Tekirdağ ilinin Kılıçlar köyünde doğdu, ilk tahsilini memleketinde gördü.
Ali (ra) küçük yaşından beri Resulullah (asm)’ın yanında büyüdü. On yaşında İslâm’ı kabul ettiği bilinmektedir. Hz. Hatice (ra)’den sonra müslümanlığı ilk kabul eden odur.8 Eyl 2011
Babası Hz. Peygamber’in amcası Ebû Tâlib, annesi de Fâtıma bint Esed b. Hâşim’dir. Ebû Tâlib’in en küçük oğludur.
Ali’nin babası yerel bir kabilenin şefi olan Ebu Talib, annesi Fatıma bint Esed’dir.
Ali’nin annesi, Peygamberimizin dedesi olan Abdülmuttalib’in (Şeybe bin Haşim) kardeşi olan Esed bin Haşim’in kızıdır. Hz. Ali’nin babası, Kureyş’in mutlak liderliğini babası Abdülmuttalib’den (Şeybe bin Haşim) devralan Ebu Talib idi.
Bedir, Uhud, Hendek ve Hayber başta olmak üzere hemen hemen bütün gazve ve seriyyelere katılan Hazreti Ali, bu savaşlarda Hazreti Peygamber’in sancaktarlığını yaptı ve büyük kahramanlıklar gösterdi. Hazreti Peygamber’e katiplik ve vahiy katipliği yapan Hazreti Ali, Hudeybiye Antlaşması’nı da yazmıştır.26 Oca 2019
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…