Akabe biatlarında bulunan ve Bedir’de şehid olan Medineli sahâbî. Bazan annesi Afrâ’ya, bazan da babası Hâris’e nisbetle anılan Avf, kardeşi Muâz ile birlikte Birinci ve İkinci Akabe biatlarında bulundu. Sadece İkinci Akabe Biatı’nda bulunduğu da rivayet edilmiştir (İbn Sa’d, III, 493).
Afra diye sahabe var mı?
Akabe biatlarında bulunan ve Bedir’de şehid olan Medineli sahâbî. Bazan annesi Afrâ’ya, bazan da babası Hâris’e nisbetle anılan Avf, kardeşi Muâz ile birlikte Birinci ve İkinci Akabe biatlarında bulundu.
Afra ismi sahabe ismi mi?
Afra İsmi Kur’an-ı Kerimde Geçiyor mu? Afra ismi Kur’an da geçmemekle birlikte sahabe hanımları tarafından kullanılan isimdir.27 Eyl 2023
Afra Hatun ne demek?
TDK’da yer alan bilgiler eşliğinde, Afra ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Ayın 13. gecesi, beyaz toprak.
Afra bint Ubayd kimdir?
“Yedi Şehit Annesi” :Afra binti Ubeyd(r.anha) Bilinen ismi Sümeyra’dır. Gerçek ismiyse Afra binti Ubeyd’dir. Hayatını nura kavuşturan İslamiyet’le Medine’de tanışmış ve tereddüt etmeden Müslüman olmuştur.2 Kas 2016
Ismail Efendi Hazretleri kimdir?
Ebû İshâk İsmail Efendi (d. 1645, İstanbul – ö. 8 Ağustos 1725, İstanbul) 18. asırda şeyhülislamlık vazifesi yapan Osmanlı din adamıdır. 1645’te İstanbul Çarşamba’da doğdu. Birçok şeyhülislâm, kazasker, kadı, müderris, âlim ve şair yetiştiren bir aileye mensuptur.
Ihramcızade ne demek?
Kâbe örtüsünün bakımı ve değişimi görevini üstlendiği için ataları “İhramcılar” diye anılmış, kendisi de Ehrâmî, İhrâmîzâde, İhramcıoğlu, İhramcızâde gibi lakaplarla tanınmıştır.
Ismail Hakkı Toprak hangi cemaatten?
Nakşibendiyye tarikatının Hâlid el-Bağdâdî’ye (ö. 1242/1827) nisbet edilen kolu.
Ismail Hakkı Hazretleri nereli?
İsmail Hakkı Toprak Hazretleri, 1296 (m.1880) yılında Sivas’ta doğdu. Ataları, Kâbe örtüsünün değişimi ve bakımı ile meşgul olduğundan “Ehramcılar” diye anılır. Babası Hüseyin Hüsnü, Sivas’ın kolağasıdır. Annesi Ayşe Hanım, Medineli’dir.
Ismail Hakkı Efendi Hazretleri kimdir?
H. 9 Zilkâde 1137/ M. 20 Temmuz 1725, Bursa), mutasavvıf, Celvetî şeyhi, müfessir, şâir. Tefsir, hadis, tasavvuf, şiir, hutbe, gramer gibi birçok dalda çok sayıda eser verdi. Yaşadığı devre göre oldukça sade bir üslûp ve lisân kullanmıştır.