Eskiden coğrafya ve seyahatle ilgili kitaplara genellikle “Acâibü’l-büldân”, “Acâibü’l-Hind”, “Acâibü’l-mahlûkāt” gibi isimler verilirdi. Buradaki acâib kelimesi “hârikalar, görülmemiş ve duyulmamış garip şeyler” anlamına gelmektedir.
MAHLÛKAT. (ﻣﺨﻠﻮﻗﺎﺕ) i. (Ar. maḫlūḳ ve çoğul eki -āt ile maḫlūḳāt) Yaratılmış olan şeyler, bütün yaratıklar, mahlûklar: Cümle mahlûkāt anın emrindedir / Cümle zerrât anın ile zindedir (Süleyman Çelebi).
Muhammed bin Mahmûd bin Ahmed et-Tûsî es-Selmanî’nin (12. yüzyıl) 1175 yılında yazdığı Acâibü’l-Mahlûkat ve Garâibü’l-Mevcûdat adlı eseri ile Kazvînî adıyla bilinen Zekeriya bin Muhammed bin Mahmûd bin Ebû Yahyâ (1202- 1283) tarafından yazılmış olan Acâibü’l-Mahlûkat ve Garâibü’l-Mevcûdat adlı eser, İran, Arap ve Türk …17 Eki 2020
Dokuz Eylül Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Hadîs Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak, Fakültenin Araştırma Teknikleri, Paleografi ve Epigrafi, El Yazması Eserlerin Analizi ve Diploma Çalışması derslerini de okuttu. Ayrıca, Yüksek Lisans ve Doktora seviyesinde uzmanlık alanı ile ilgili dersleri de yönetti.
Ali Şir Yardım, Borsa İstanbul’un Denetim ve Gözetim Kurulu Başkanı oldu. Ali Şir Yardım, Borsa İstanbul’un Denetim ve Gözetim Kurulu Başkanı oldu. Yardım, 1995 yılından bu yana Borsa İstanbul bünyesinde çeşitli görevlerde bulundu.22 Nis 2013
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…