Konfüçyüs neyi savunur?

Temel görüşü erdemli insan ve uyum içinde yaşayan toplum olmuştur. Bu ideale ulaşabilmek için ise, erdemli insanı tanımlamak ve onun ortaya çıkmasına yardımcı olmak gerekiyordu. Öğretisinde öteki dünya, tanrı, ruhlar, tabiatüstü varlıklar ve benzeri kavramlara ve olgular yer bulmaz.

Konfüçyüs Tanrıya ne der?

Çin’de yaygın olan ve Şangti diye adlandırılan yüce Tanrı inancı Konfüçyüs’te de devam etmiştir. Konfüçyüs bu yüce varlığı ifade etmek için T’ien kelimesini tercih etmiştir.

Konfüçyüs ün yönetimle ilgili görüşleri nelerdir?

Çalışmada Konfuçyüs’ün devlet yönetimine ilişkin fikirleri beş ilke üzerinden ele alınmıştır. Bu ilkeler töreye uymak, erdemli ve ahlaklı olmak, örnek evlat olmak, bulunulan konuma uygun davranışlar içinde olmak ve dürüstlüktür.29 בספט׳ 2018

Konfüçyüs Kimdir Kısaca Hayatı?

Konfüçyüs (M.Ö. 551-479), Çinlilerin başlıca dini olan Konfüçyüsçülüğün kurucusudur. O kendisinin, eski bilgelerin hikmetli sözlerini tekrarlamak suretiyle, barış ve iyi idareye katkıda bulunma misyonuna sahip olduğuna inanmıştır. Fakat onun, yönetimle ilgili düşünceleri yönetici prensleri fazla cezbetmemiştir.

Konfüçyüs Kimdir Kısaca Hayatı?

Konfüçyus ne diyor?

Eğitimli insanlar yolunda, benim muktedir olamadığım üç şey vardır: insanca olanlar kaygılanmaz; bilenlerin aklı karışmaz; cesurlar korkmaz. Kendisinden çok, başkalarından az isteyen bir insan kendini kötülüklerden uzak tutar. Devlet düzen içinde yönetildiğinde ancak dünyada barış tesis edilebilir.

Leave a Comment