Ilk Türkçe sözlük nedir?

Türk yazı dillerinin, lehçelerinin ve ağızlarının dil özelliklerini belirleyen, söz varlığını derleyerek bir araya getiren Kâşgarlı Mahmud kendisine sonsuz bir ün, bitmez tükenmez bir kaynak sağlaması dileğiyle elde ettiği bu bilgileri yazıya geçirerek ortaya koyduğu eserine Dîvânu Lugâti’t-Türk adını vermiştir.

Islam ansiklopedisi Din nedir?

İslâm dinini yayma ve müslümanları dinî görevlerini yerine getirmeye çağırma anlamına gelen İslâmî bir terim. Diğer dinlerden veya dinsiz iken İslâm’a girme anlamında bir terim. Bir müslümanın İslâm dininden çıkması anlamında fıkıh terimi.

Dini Terimler Sözlüğü ne demek?

“Dinî Terimler Sözlüğü”, Kur’an-ı Kerim’in, Hz. Peygamber’in hadisleri- nin ve temel dinî eserlerin anlaşılmasına yardımcı olmayı amaç edinmektedir. Dinin anlaşılmasında insanı edilgenlikten kurtarıp özne konumuna getirmeyi hedeflemek- tedir.

Türkçenin ilk sözlük bilimcisi kimdir?

Bulunuşuyla birlikte Türk dili tarihinin yeniden yazılmasını sağlayan ve Türkçenin karanlıktaki pek çok konusunu aydınlatan Dîvânu Lugâti’t-Türk’ü bizlere kazandıran, Türklük biliminin (Türkoloji) kurucusu, Türk sözlükçülüğünün atası Kâşgarlı Mahmud’un hayatı hakkında ne yazık ki ayrıntılı bilgi bulunmamaktadır.

Leave a Comment