Halife Abdülmelik kimdir?

Süleyman bin Abdülmelik (Arapça: سليمان بن عبد الملك; d. 675 – ö. 717), yedinci Emeviler devleti halifesidir. Kardeşi I. Velîd yerine halife olmuş ve sonra 715 ile 717de döneminde iki yıl beş ay süren halifelik yapmıştır. Yerine halife olarak kuzeni Ömer bin Abdülaziz gelmiştir.

Emevi devletinin ikinci kurucusu kimdir?

Daha ilk cümlede yazar “Bu çalışmada Emevi devletinin önemli halifelerinden birisi ve Muaviye b. Ebû Süfyan’dır (661-680) kurduğu devletin ikinci ve asıl bânisi olarak addedilebilecek olan Abdülmelik b. Mervan’ın hayatı ve 21 yıllık halifeliği incelenecektir,” (Erkoçoğlu, 2011, s.13) diyerek aslında bir tezle başlıyor.30 Haz 2023

Emevi devletinin ikinci kurucusu kimdir?

Abdülmelik in kültür alanında yaptığı en önemli icraat nedir?

Abdülmelik’in kültür alanında yaptığı en önemli icraat, Arapça’yı resmî dil olarak kabul etmesidir. Onun zamanına kadar divanlardaki defterler Suriye’de Rumca, İran’da ise Farsça olarak tutuluyordu.

Halife Abdülmelik tarafından yaptırılan caminin adı nedir?

Günümüze kadar gelen Kubbetü’s-Sahre binası Emevi Halifesi, Abdülmelik bin Mervan devrinde 687-691 yılları arasında inşa edilmiştir.

1 nci Mervan kimdir?

Mervan (Arapça: مروان بن الحكم; Mervân bin Hakem, d. 623 – ö. 685), Emevîlerin dördüncü halifesi. Emeviler halifeliğine 684’te II. Muaviye’nin halifelikten feragat etmesinden sonra geçmiştir.

Leave a Comment