Dalalet içinde olmak ne demek?

Dalalet veya sapkınlık, yerleşik inanç veya geleneklerle, özellikle de bir kilise veya dini örgütün kabul edilen inançlarıyla güçlü bir şekilde çelişen herhangi bir inanç veya teoridir.

Dalalet din ne demek?

Genellikle “maksada ulaştıran yolu bulamamak, istenen sonuca götürmeyen bir yola girmek” veya “istenen her türlü neticeye ulaştırıcı yoldan ayrılmak” şeklinde tarif edilen dalâlet daha çok “dinî yoldan sapmak” anlamında kullanılır (et-Taʿrîfât, “Ḍalâlet” md.; Tehânevî, Keşşâf, “Ḍalâl” md.).

Delalet göstermek ne demek?

Sözlükte ‘yol gösterme, kılavuzluk etme’ gibi anlamlara gelen delalet, zihnin bir şey hakkındaki bilgiden başka bir şeyin bilgisine ulaşması anlamına gelen mantık ve fıkıh terimidir.28 Tem 2018

Dalalet neyin zıddı?

Dr. ÇALIŞ; şaşkınlık ve haktan sapmak anlamındaki “dalâlet”in zıttı olarak hidayet kavramının, lütfederek doğruyu, hakikati göstermek ve kılavuzluk etmek anlamlarına geldiğini söyledi.

Dalalet ne demek TDK?

Dalalet kelimesinin Türk Dil Kurumu Sözlüğü’nde “doğru yoldan ayrılma, sapkınlık, sapınç” olarak aktarılmaktadır. Bir kişinin doğru yoldan sapmasını ifade eden kelime, pek çok kimse tarafından yanlış yazılan kelimelerden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır.9 Haz 2021

Dalalet ne demek TDK?

Leave a Comment