Gusül abdesti aldıktan sonra gelen akıntı guslü bozar mı?

Vedi ası verilen sıvının gelmesi abdesti bozar ancak gusül abdesti almayı gerektirmez. Yani vedi akıntısı görülen kişiler abdest tazelemek zorundadırlar.10 ביוני 2021

Gusül aldıktan sonra akarsa ne olur?

Gusül, abdesti de içerdiğinden abdesti bozacak bir durum meydana gelmedikçe daha sonra ayrıca abdest almaya gerek yoktur. Zira Hz. Âişe, Resûl Ekrem’in (s.a.s.) guslettikten sonra ayrıca namaz abdesti almadığını rivâyet etmiştir (Ebû Dâvûd, 96 [250]; Tirmizî, Tahâret, 79 [107]).

Gusül aldıktan sonra akarsa ne olur?

Gusül abdesti aldıktan sonra zevk suyu gelirse abdest bozulur mu?

Gusül, abdesti de içerdiğinden abdesti bozacak bir durum meydana gelmedikçe daha sonra ayrıca abdest almaya gerek yoktur.

Kadın doğum doktoruna muayene olduktan sonra gusül gerekir mi?

– Rahim kontrollerinde de durum aynıdır. elle ya da bir kontrol ünitesiyle yapılan kontroller sebebiyle gusül abdesti alınması gerekmez. Ama mezi ya da meni gelmesi durumu oluşursa onların hükümlerine göre hareket edilir.

Kadın Doğum alttan muayene gusül gerektirir mi?

Gusül, cinsel ilişkiden veya şehvetle meni gelmesinden/orgazm olmaktan dolayı ya da kadınların âdet ve lohusalık dönemleri bittiği zaman gerekir. Bu sebeple kadın doğum uzmanına jinekolojik muayene olmak ya da rahim ultrasonu çektirmek guslü gerektirmez.

Leave a Comment