Kehf Sûresi hangi suredir?

Kehf Sûresi, Kur’an-ı Kerim’in 18. sûresidir ve Mekke dönemi surelerinden biridir. Bu sure, 110 âyettir ve ismini, mağara anlamına gelen “Kehf” kelimesinden almıştır.

Kehf Sûresi, Peygamber Muhammed’e indirilen bir suredir ve müminlere çeşitli mesajlar vermektedir. Surenin başında yer alan birinci âyette, Allah’ın Peygamber’i doğru yola yöneltmek için gönderildiği ifade edilmektedir. Kehf Sûresi’nin temel mesajlarından biri, iman ve sabır gibi önemli erdemleri vurgulamaktır. Bu surede, müminlerin dünyevi zorluklarla karşılaşıp hayatta dirençli ve sabırlı olmaları gerektiği belirtilmektedir.

Sûrenin en önemli hikayelerinden biri, Ashâb-ı Kehf’in hikayesidir. Bu hikâye, yedi genç müminin, zalim bir kralın zulmünden kaçmak amacıyla mağarada gizlenmesini anlatmaktadır. Allah, bu gençlerin kalplerini imanla doldurmuş ve onları uzun süreli bir uykuya yatırarak zulme karşı korumuştur. Bu hikaye, dirençli olmanın ve Allah’a olan teslimiyetin önemini vurgulamaktadır.

Kehf Sûresi’nde, ahlaki değerlerin korunmasının önemi de vurgulanır. Zenginlik, güç ve dünya nimetleri geçicidir, ancak iyi ahlak ve iman kalıcıdır. Surede, zengin bir adam ile fakir bir adamın hikayesi anlatılır. Zengin olan adam, malına güvenerek kibirlenmiştir ve dünyada geçici şan ve şöhret peşinde koşmuştur. Fakir olan adam ise alçakgönüllü ve sabırlıdır. Sonunda, zengin adamın dünya nimetlerine dayanacağına dair yanıldığı görülür.

Kehf Sûresi, müminlere dünya hayatında önemli erdemleri uygulama ve dünyanın geçiciliği hakkında bilgi veren bir suredir. İman ve sabır gibi erdemlerin hayatlarına yön vereceği, zor durumlarda dirençli olmanın ve Allah’a olan teslimiyetin önemini vurgulayan bu sure, Müslümanların günlük hayatlarına rehberlik etmektedir.

Kehf suresi hangi suredir?

Kehf Suresi (Arapça: سورة الكهف) Kur’an’ın 18. suresidir. Sure 110 ayetten oluşur. Sure ismini 9. ayette ve diğer birkaç ayette geçen ve ‘mağara’ anlamına gelen ‘kehf’ kelimesinden alır.Medinede indiğine inanılan 28. ayetin dışındaki kısımların Mekke’de indirildiğine inanılmaktadır.

Kehf Sûresi kuranda kaçıncı sayfada?

KUR’AN-I KERİM | 292. Sayfa | Kehf Sûresi.

Kehf Suresi ne niyetle okunur?

Peygamber (s.a.v) şöyle buyuruyor. “Her kim Cuma gecesi veya günü Kehf Sûresi’ni okursa, o kişiye okuduğu yerden Mekke-i Mükerreme’ye kadar ulaşan bir nûr ihsân edilir. Bir dahaki cumaya ve üç gün fazlasına kadar (yapacağı günahlar) kendisi için bağışlanır. Sabaha kadar yetmiş bin melek kendisine salât eder.2 Ara 2022

Kehf Suresi ne niyetle okunur?

Kehf Suresi hangi sure oluyor?

Kehf Suresi (Arapça: سورة الكهف) Kur’an’ın 18. suresidir. Sure 110 ayetten oluşur. Sure ismini 9. ayette ve diğer birkaç ayette geçen ve ‘mağara’ anlamına gelen ‘kehf’ kelimesinden alır.Medinede indiğine inanılan 28. ayetin dışındaki kısımların Mekke’de indirildiğine inanılmaktadır.

Keziban ismi ne anlama gelir?

TDK’da yer alan bilgiler eşliğinde, Keziban ismi ne demek ve anlama gelir sorularının yanıtları şu şekildedir; Ev hanımı, hamarat kadın. (Farsça “ked-bânû” isminden Türkçe’ye geçmiştir.) Yalanlayan, yalancı.

Kezban niye denir?

Kezban, Farsça kökenli bir isimdir ve dolayısıyla dilimize de Farsçadan gelmiştir. Kezban, bir yeri idare kadın ya da kahya kadın anlamına gelen bir isimdir.29 Ağu 2023

Rahman suresi neden 31 defa tekrarlanan ayet?

Rahmân sûresinde ikil (tesniye) bir anlatış biçimi hâkimdir. Bunun sûrede otuz bir defa tekrar edilen, “Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz?” meâlindeki hitabın insanlara ve cinlere yönelik olmasından kaynaklandığı söylenebilir.

Rahman suresi neden 31 defa tekrarlanan ayet?

Leave a Comment