Muhammed Abid El Cabiri, Orta Doğu’nun önemli isimlerinden biridir. 1965 yılında Süleymaniye’de doğmuştur. Köken olarak Arap asıllı olan El Cabiri’nin ailesi Irak’tan gelen göçmenlerdendir. Mütevazı bir ailede büyüyen Cabiri, genç yaşlardan itibaren öğrenmeye büyük bir ilgi duymuştur.
Eğitim hayatına başladığı dönemlerde Cabiri, dikkat çekici bir zeka göstermiş ve matematikte üstün performans sergilemiştir. Liseyi tamamladıktan sonra Bağdat Üniversitesi’nde Matematik bölümünde eğitim alarak akademik kariyerine başlamıştır. Yüksek lisans ve doktora eğitimini de aynı üniversitede tamamlamıştır.
El Cabiri, akademik kariyerinin yanı sıra birçok uluslararası konferansta sunumlar yapmış, makaleler yayımlamış ve araştırmalar yapmıştır. Özellikle matematik alanındaki çalışmaları ile tanınan Cabiri, geometri ve diferansiyel denklemler konularında uzmanlaşmıştır.
Cabiri’nin çalışmaları, matematik alanında büyük bir etki yaratmıştır. Özellikle kara deliklerin matematiksel modellemesi, teorik fizikçilerin çalışmalarında önemli bir alan oluşturmuştur. El Cabiri, kara deliklerin iç yapılarının matematiksel olarak analiz edilmesi konusunda öncü çalışmalar yapmıştır.
Muhammed Abid El Cabiri, aynı zamanda genç matematikçilere ilham olan bir eğitimcidir. Üniversitede dersler veren Cabiri, matematiksever öğrencilere yol göstermektedir. öğrencileri tarafından sevilen ve takdir edilen bir eğitimcidir.
Sonuç olarak, Muhammed Abid El Cabiri, Orta Doğu’nun önde gelen matematikçilerinden biridir. İleri matematik konularında uzmanlaşmış ve bu alanda önemli çalışmalara imza atmıştır. Aynı zamanda eğitimci kimliğiyle genç matematikçilere ilham olan Cabiri, kara deliklerin matematiksel modellenmesi konusunda da öncü çalışmalara imza atmıştır.
Muhammed Abid El Cabiri beyan nedir?
“Arap Aklının Eleştirisi” serisinin ilk kitabıdır. Eserde Arap aklı kavramının tanımlanması ve İslâm-Arap kültüründe hâkim olan akıl yapısının teşekkülü ele alınmaktadır (Arap Aklının Oluşumu, trc. İbrahim Akbaba, İstanbul 1997).
Ubeyd El Cabiri kimdir?
Faslı fikir adamı, müfessir. Meşhur tarihçi, sosyolog, filozof, siyaset ve devlet adamı. Meşşâî okulunun son temsilcisi, filozof, fakih ve hekim.
Yardım etmenin anlamı nedir?
Genel olarak iyilik ve lutufta bulunmak, bir işi en güzel şekilde yapmak, Allah’a ihlâsla kulluk etmek anlamlarında kullanılan bir terim. Allah’ın insana nimet vermesi, ihsanda bulunması anlamında bir Kur’an tabiri. Allah’ın hoşnutluğunu kazanma niyetiyle harcamada bulunma.
Yardımseverlik ne demek kısa bilgi?
Yardımseverlik, insanlara yardım etmekten hoşlanma durumudur. Herhangi bir canlıya yardım etmekten dolayı mutlu ve huzurlu olma duygularının yaşanması halidir. Yardımlaşma, kendinle birlikte herkesi düşünebilmektir.
Herkese yardım edene ne denir?
Ensar (Arapça: أنـــــصــــار), Arapçada “yardım edenler, yardımcılar” demektir. Sıfat olarak, “herkesi seven, herkese yardım eden” demektir. Terim olarak, İslam dininin tarihsel gelişimi açısından büyük bir öneme sahip olan Hicret olayı ile bir topluluğa kimlik olarak terimleşmiştir.
Yardımseverlik nedir kısa bilgi?
Yardımseverlik, insanlara yardım etmekten hoşlanma durumudur. Herhangi bir canlıya yardım etmekten dolayı mutlu ve huzurlu olma duygularının yaşanması halidir. Yardımlaşma, kendinle birlikte herkesi düşünebilmektir. Yardımseverlik, sorunlara ortak olup birlikte çözüm yolları bulabilmektir.
Yardim etme nedir?
Yardım etme, bir suçun işlenmesinden önce veya suç işlenildiği sırada destekleyici veya kolaylaştırıcı hareketlerde bulunularak, failin suç işleme kararının kuvvetlendirilmesini ya da suçu kolayca işlemesini sağlamaktır. Suça iştirakın bir türü olarak yardım etme TCK 39. madde ile düzenlenmiştir.