Seyyid Muhammed Raşid Erol Kimdir?

Seyyid Muhammed Raşid, 1930 yılında Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Siyanüs köyünde dünyaya geldi. Babası, Gavs-i Bilvaniis Seyyid Abdülhakim el-Hüseynî ve ataları ilim ve tasavvuf ehli olup, seyyidleridir. Hazret, daha çok “Seyda” ve “Sultan Hazretleri” diye anılmıştır.

Seyyid Muhammed Erol kaç yaşında?

Romatizma sebebiyle her yaz gittiği Afyondaki kaplıcalardan Ankara’ya dönüşünden bir kaç gün sonra 22.10.1993 günü cuma namazından iki saat sonra 63 yaşında Rahmet-i Rahmana kavuşmuştur. Vefat haberini alan onbinlerce bağlısının katılımıyla ertesi gün Menzil Köyünde babasının yanı başında toprağa verilmiştir.

Şeyh Muhammed Raşid Erol Kimdir?

23.3.1930 tarihinde Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Siyanüs köyünde doğdu. Babası Gavsi Bilvanisi Seyyid Abdulhakim Hüseyni olup Nakşibendi büyüklerindendir. Dedeleri Seyyid Muhammed Şeyh Muhammed Diyauddin’in halifelerindendir.

Gavsı Sani kaç halifesi var?

Şeyh Seyyid Abdulbâki El-Huseynî Hz’nin 9 tane halifesi. vardır bunların 6 tanesi hayattadir. Rabb’im hepsine. hayırlı ve sağlıklı ömürler versin vefat edenlerede.

Menzil halifeleri kimler?

Gavsı Sani’nin oğullarından üçü aynı zamanda halifesiydi. Menzil Şeyhi Seyyid Abdulbaki Hocaefendi’nin vefatından sonra halifesi olan Muhammed Saki, Muhammed Fettah ve Muhammed Mübarek Elhüseyni’in irşad görevini Menzil’de sürdüreceği öğrenildi.16 Tem 2023

Menzil halifeleri kimler?

Leave a Comment