Rum diye kime denir?

Tarihte Doğu Roma İmparatorluğu’nu oluşturan 6. yüzyıla kadar Latince konuşan ve 6. yüzyıldan sonra Yunanca konuşan kimselere Müslüman ülkelerde Rum denirdi. Günümüzde Rumların büyük kısmı Kıbrıs’ta yaşamaktadır.

Trabzon Rumları ne oldu?

Bu bölgelere göç edenler Kafkas kültürü etkisinde kalmaları sonucu bu bölgedeki Rumlar Kafkasya Rumları olarak adlandırılır. 20. yüzyılın başlarına kadar Hristiyan kalan Rumlar ya 1923 nüfus mübadelesi sonucu Yunanistan’a gönderildi ya da Rum Kırımı sırasında öldü.

Trabzon Rumları ne oldu?

Türkiyede kaç tane Rum var?

Türkiye’deki Rum kökenli bireylerin sayısını 2-4 bin, yurt dışında yaşayan Türkiye kökenli Rum sayısı ise 60 bin kadardır. Türkiye ve Anadolu Rumlarının kökenleri Antik Çağ’a dayanmaktadır ve Bizans Riti’nin benimsedikleri için Rum adını kullanan Semitik-Arap kökenli Antakya Rumlarıyla karıştırılmamalıdır.

Türkiyede Rumlar nerede yaşadı?

Osmanlı Rumları Osmanlı Devletinde yaşayan Rumlara verilen isimdir. Kuruluşundan itibaren pek çok Rum topluluğu Osmanlı sınırları içindeki İç Anadolu (Kapadokya), Ege ve Karadeniz bölgelerinde yaşamıştır ve devletin son dönemlerine kadar önemli rol oynamışlardır.

Türkiyede Rumlar nerede yaşar?

Türkiye Rumları ya da Türkiye Yunanları, Rum Kırımı’ndan sonra Lozan Mübadelesi maddesiyle zorunlu göçten muaf tutulan, Gökçeada, Bozcaada ve İstanbul’da yaşayan ve Osmanlı Rumlarına dayanan Hellen kökenli azınlıktır.

Türkiyede Rumlar nerede yaşar?

Leave a Comment