Ismaili gruplar kimlerdir?

0 1
—————— ————-
Hafızilik Alamut Kalesi
Süleymanî Buhra Haşhaşiler
Etbe-î Melek Buhra Sünnî Buhra
Alavî Buhra Patanî Buhra

Ismailiyye nerede yaygın?

İsmailiye (Arapça: الإسماعيلية), Kuzey Mısır’da Süveyş Kanalı kıyısında bir kenttir. Ayrıca Mısır’ın İsmailiye ilinin idari merkezidir. Port Said ile Süveyş kentleri arasında, Süveyş Kanalı’nın yaklaşık olarak orta noktalarında yer almaktadır. Nüfusu yaklaşık olarak 330,000 kadardır.

Ismaililik nerede yaygın?

Karmatîlik, Şiîliğin İsmâilîyye mezhebinin Fâtımîler’in imâmlığını kabul etmeyen ve “Yediciler” olarak da bilinen koluna ait olan köktenci (gulat) bir mezhep. Günümüzde çok az olarak da olsa Suriye, Irak, İran ve Bahreyn’in belli bölgelerinde varlığını sürdürmektedir.

Ismaililik nerede yaygın?

Ismailiyyenin diğer isimleri nelerdir?

Böylece İsmâiliyye, Nizâriyye ve Müsta’liyye yahut Doğu İsmâilîleri (el-İsmâiliyyetü’l-cedîde) ve Batı İsmâilîleri adıyla günümüze kadar birbiriyle çekişen iki büyük kola ayrılmış oldu (bk. MÜSTA’LİYYE; NİZÂRİYYE).

Ismaili mezhebi neye inanır?

Öğretileri. İsmâîli i’tikadına göre Kur’an iki ayrı manaya haizdir. Bunlar, görünen (zâhir) ve gizli (bâtın) manalarıdır. Fatımî Devleti döneminde genişleyecek olan İsmâîliğin temelleri devletin kuruluşundan çok daha önce ilk dönem İsmâîliler tarafından atılmıştı.

Saye ne demek osmanlica?

Sâye kelimesi metinlerde, çoğunlukla herkes tarafından bilinen gölge veya himaye anlamları ile yer almaktadır.31 Eki 2018

Dinde Eftal ne demek?

Efâl-i mükellefin, mükellefiyet çağı olarak tanımlanan buluğ’a eren her akıllı Müslümanın yapabileceği fiillerle ilgili dini etiketleme veya sınıflama ifade eden bir terimdir. Etiketler 8’e ayrılır. Bu 8 sınıftan ilk 5’i yapılması; son 3’ü ise yapılmaması istenen eylemlerdir.

Saye kimdir?

Saye (Farsça: ه. ا. سایه), kısaca: Shadow); d. 25 Şubat 1928; ö. 10 Ağustos 2022), İranlı-Alman şair.

Dinde efdal ne demek?

Efdal, Arapça kökenli bir isim olup, “daha üstün”, “daha faziletli” veya “en iyi” anlamına gelir.

Dinde efdal ne demek?

Leave a Comment