Ihtiva etmek ne anlama gelir?

“Ihtiva etmek” terimi, bir şeyin içinde bulunan veya içeren bir başka şeyi ifade etmek için kullanılan bir ifadedir. Bu terim, bir kavramın, bir konunun veya bir madde veya bileşenin başka bir şeyin bir parçası veya öğesi olduğunu belirtmek için kullanılır.

Bir şeyin ihtiva ettiği şeyler, genellikle içerdikleri şeyin birer öğesi veya bileşenleridir. Örneğin, bir kitap birçok fikir ve bilgi parçalarını ihtiva edebilir. Bir yemeğin içeriği, içerdiği malzemeler ve baharatlar olarak düşünülebilir. Bir deneyin sonuçları, içerdiği veriler veya bulgular olabilir.

“Ihtiva etmek” ifadesi genellikle bir şeyin iç bileşenlerini, öğelerini veya unsurlarını belirtmek için kullanılır. Bu terim sıklıkla edebi metinlerde veya teknik yazılarda kullanılan bir terimdir.

Özetle, “ihtiva etmek” terimi bir şeyin içerdiği şeyleri belirtmek için kullanılan bir ifadedir. Bir şeyin neyin bir parçası veya öğesi olduğunu anlamak için bu terim kullanılır. Bu terim, birçok farklı alan ve konuda kullanılan genel bir terimdir ve içerdikleri konusunda daha fazla bilgi sağlar.

Cevaz ne anlama gelir?

Cevaz kelimesi anlam olarak, onay ve izin demektir. Cevaz TDK Sözlük Anlamı Nedir? Güvenilir kaynakların başında gelen Türk Dil Kurumu sözlüğünde cevaz sözcüğü, uyumlu, izin ve onay olarak açıklanmaktadır. Ayrıca bir şey için izin vermek olarak da açıklanır.13 בספט׳ 2021

Cevaz kelimesinin anlamı nedir?

Cevaz kelimesi anlam olarak, onay ve izin demektir. Cevaz TDK Sözlük Anlamı Nedir? Güvenilir kaynakların başında gelen Türk Dil Kurumu sözlüğünde cevaz sözcüğü, uyumlu, izin ve onay olarak açıklanmaktadır.13 בספט׳ 2021

Cevaz kelimesinin anlamı nedir?

Ihtiva ne anlama gelir?

(ﺍﺣﺘﻮﺍﺀ) i. (Ar. ḥavāyet “toplamak”tan iḥtivā’) İçine alma, içinde bulundurma, şâmil olma: Bu sözler…

Dinde ihtiva ne demek?

Allah’ın zâtının âlemle münasebetini konu edinen sıfatlardan biri. Allah’ın insanlarca bilinebilmesi için zâtına nisbet edilen mâna ve mefhumlar anlamında kelâm terimi. Kur’an ve hadiste ilâhî hükümranlık ve taht anlamında kullanılan bir terim.

Leave a Comment