Kelime-i şehadeti nasıl okunur?

“Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü.” şeklinde telaffuz edilir. Şehadet etmek İslam’ın beş şartından birincisidir.

Kelime-i şehadet’in okunuşu ve anlamı nelerdir?

Kelime-i Şehadet: “Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü” demektir. “Sahitlik ederim ki Allah’tan baska ilâh yoktur ve yine sahitlik ederim ki Muhammed O’nun kulu ve rasûlüdür” anlamına gelir.10 באפר׳ 2023

Kelime-i şehadet'in okunuşu ve anlamı nelerdir?

Kelime-i şehâdet ve anlamı nedir?

Kelime-i şehâdet (Arapça : شهادتان, Türkçe: Tanıklık sözü), İslam inancında Allah’tan başka ilah olmadığı, Muhammed’in de onun kulu ve elçisi olduğunu beyan eden ibaredir.

Arapça Kelime-i şehadet nasıl yazılır?

Arapça okunuşu “Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü.” şeklinde telaffuz edilir. Şehadet etmek İslam’ın beş şartından birincisidir.

Kelime-i Şehadet ve Kelime-i tevhid in anlamı nedir?

Kelime-i şehadet “Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü” biçiminde okunur. Kelime-i tevhidin Türkçe karşılığı ise “Allah’tan başka tanrı yoktur, Hz Muhammed Allah’ın elçisidir” biçiminde çevrilir. Kelime-i tevhid, inanç esaslarının özünü meydana getiren cümlelerden bir tanesidir.18 בדצמ׳ 2023

Leave a Comment