Razgrad hangi ülke?

Razgrad ili (Bulgarca: Област Разград,Oblast Razgrad), kuzeydoğu Bulgaristan’da, Deliorman bölgesinde bulunan bir ildir.

Razgrad Olayı kimle yaşandı?

Razgrad Olayları, 20 Nisan 1933’te Bulgaristan’ın Razgrad şehrindeki Türk mezarlığının bir grup Bulgar tarafından yerle bir edilmesiyle başlayan ve devam eden süreçtir. İstanbul’da başta Millî Türk Talebe Birliği’nin tertip ettiği büyük bir protesto gösterisi düzenledi.

Razgrad daki Türkler nereden gelmektedir?

Şimdiki zaman ekinde yuvarlak ünlü barındıran örnekler Razgrad-Torlak kazası ağzının özellikleridir. Bu yöre Türklerinin menşei günümüz Tokat, Amasya illerinin tümü ile Sivas ilinin merkez ilçesi ve Tokat’a sınır ilçelerinden iskan edilen Türkmen halk olup ağırlıklı olarak Çepni boyundan gelirler.

Razgrad daki Türkler nereden gelmektedir?

Razgrad ın neyi meşhur?

Şehrin en ünlü yapıları, 19. yüzyılda yapılan Varoşa mahallesi, etnografya müzesi, 1864’te yapılan Tanzimat Dönemi’nin karakteristiği saat kulesi, 1860’ta yapılan Mucizeci Aziz Nikolas Kilisesi ve İbrahim Paşa Camii’dir. Cami, 1530’da yapılmış olup, İstanbul hariç, Avrupa’nın en büyük camiidir.

Razgrad Olayı nerede yaşandı?

Buna benzer bir köylü hareketinin de 1751 yılında Rumeli’de Rusçuk ve Hezargrad (Razgrad) kazalarında olduğu görülmektedir.

Leave a Comment