Bakara Suresi, 257. ayet: Allah, iman edenlerin Velisi (dostu ve destekçisi)dir. Onları karanlıklardan nura çıkarır; inkar edenlerin velileri ise tağut’tur.
Tağut nedir hangi ayette geçiyor?
Zümer sûresindeki âyetlerde ise (39/15-17) Allah’tan başkasına kulluk edenlerin hem kendilerini hem etkileri altında kalan kişileri hüsrana sevkettikleri bildirildikten sonra puta (tâgūt) tapmaktan sakınıp yalnız Allah’a yönelenlerin ebedî mutluluğa ereceği haber verilir.
Tağut ayet ne demek?
Tağut ( ar. طاغوت, geniş anlamda: “ölçüyü aşmak”), Allah’tan başka bir ibadet odağını ifade eden İslami terminolojidir. Geleneksel teolojide bu terim genellikle kendileri için kurbanların kanı akıtılan putları veya İblisleri ifade eder.
Tağut ayetleri nelerdir?
KURAN-I KERİMDE TAĞUT KELİMESİNİN GEÇTİĞİ AYETLER Zümer Suresi 17. Ayet (İlk kez Nübüvvetin 11. yılında Mekke de Zümer Suresinde nüzul etmiştir.) Nahl Suresi 36. Ayet Bakara Suresi 256-257. Ayetler Nisa Suresi 51, 60, 76.3 Eyl 2021
Tağut şirk nedir?
Arapça kökenli bir sözcük olan tağut hem haddini aşan hem de Allah’tan başka ibadet edilen put anlamına gelir. Dinimize göre tağuta tapınmak şirktir ve şirk en büyük günahtır. Allahu Teala, şirk günahı dışında tüm günahları dilediği takdirde affedebileceğini bildirmiştir.16 Haz 2021