Vücud ne demek?

Sözlükte “var olmak, bulunmak; varlık” anlamındaki vücûd felsefe terimi olarak “bir şeyin zihinde ve zihnin dışında gerçek varlığa sahip olması” veya “bir şeyin aklî tahlil yoluyla belirlenen mahiyeti, zatı” diye tanımlanır.

Vahdaniyet hangi sıfattır?

Şerikinin olmaması anlamında Allah’a nisbet edilen selbî sıfatlardan biri. Allah’ın zâtında, sıfatlarında, mâbud oluşunda bir ve tek olduğunu zihin ve kalp yoluyla kabul etme anlamında terim.

Vahdaniyet hangi sıfattır?

Vücud Nedir Allah’ın sıfatları?

Dinî bir terim olarak vücûd, Allah’ın zihnin dışında gerçekliğinin bulunduğunu ve mevcudiyeti zorunlu bir varlık (vâcibü’l-vücûd) olduğunu belirtir. Allah’ın varlığı zâtının gereği yani kendindendir (bizâtihî/lizâtihî), O’nun dışındaki varlıkların mevcudiyeti ise kendileri dışındandır (bigayrihî/ligayrihî).

Kıyam ne demek Allah’ın ismi?

Namazda ayakta durmayı ifade eden fıkıh terimi. Namazın bir rüknü olarak kıyam halinde iken Kur’an okumayı ifade eden fıkıh terimi. İslâm’ın beş şartından biri.

Kıyam nedir Allah’ın sıfatları?

Kıyam bi nefisihi, Allah’ın Zati sıfatlarından biridir. Sözlükte de bazı anlamları bulunmaktadır. Öncelikle kıyam kelimesi, doğrulup ayakta durmak, devam ve sebat etmek, bir işin idaresini üzerine almak, gözetip korumak anlamına gelmektedir. Nefs kelimesinin anlamı ise şahıs, zat, kendi olarak geçer.10 Nis 2023

Leave a Comment