Evvabin namazında hangi sureler okunuyor?

Evvabin namazı, akşam ile yatsı namazı arasındaki bir vakitte kılınan iki rekat sünnet namazıdır. Bu namazda, bazı surelerin okunması tavsiye edilmiştir. Evvabin namazında okunması tavsiye edilen sureler, Fatiha suresi ve Kıyamet suresidir.

Fatiha suresi, Kur’an’ın ilk suresidir ve namazlarda da sıkça okunan bir suredir. Fatiha suresi, Allah’a hamd eder ve O’ndan yardım dilerken, dua ve niyazlar ifade eder. Namazın başında okunan Fatiha suresi, Müslümanlar için ibadetin önemli bir parçasıdır. Evvabin namazında da Fatiha suresi okunması önerilir.

Kıyamet suresi ise Kuran’ın 75. suresidir ve bu surede kıyametin kopuşu ve insanların hesaba çekileceği anlatılır. Kıyamet suresi, Evvabin namazında okunması önerilen sureler arasındadır. Bu surede, kıyamet anının korkunçluğu ve insanların bireysel hesap verme anının tarif edilirken, insanlara uyarı ve ibret mesajları verilir.

Evvabin namazında Fatiha suresi ve Kıyamet suresi okunmasının sebebi, bu surelerin anlamının insanlara düşündürücü mesajlar içermesi ve insanları Allah’a yaklaştırıcı etkileri olmasıdır. Fatiha suresi ile ibadetin Allah’a yönlendirildiği ve kulların O’na olan ihtiyaçlarının ifade edildiği belirtilir. Kıyamet suresi ise, insanlara ölüm ve sonrasındaki yaşam hakkında bir hatırlatma yaparak, insanları dünya hayatının aldatıcı cazibesinden uzaklaştırır.

Bu surelerin Evvabin namazında okunması, ibadetin daha anlamlı hale gelmesini sağlar ve insanları Allah’a yaklaştırır. Evvabin namazında okunan bu sureler, insanlara kendi hatalı davranışlarını düşünme ve ibadetlerini sorgulama fırsatı verir. Böylece, kişinin manevi gelişimi desteklenir ve ibadetin anlamı daha derin bir şekilde kavranır. Evvabin namazında okunan sureler, Müslümanlar için Rabbimize olan samimiyetimizi artıran bir yolculuktur.

Evvabin namazı 2 rekat olarak kılınır mı?

Şevkânî, Neylü’l-evtâr, 3/525). Altı rek’atlık bir namaz olan evvâbîn namazı, tek selâmla kılınabileceği gibi ikişer rek’at hâlinde üç selâmla da kılınabilir (Şürünbülâlî, Merâkı’l-felâh, 147-148).

Evvabin namazında Salli barik okunur mu?

Oturulur ve Ettehiyyatü okunur. Eğer ikişer rekattan kılınacaksa Salli, Barik ve Rabbena duaları okunmalıdır. Sonrasında ise önce sağa olmak koşuluyla selam verilir 6 rekata tamamlanır. Tek selamda 6 rekat kılınacaksa ilk iki rekat Ettehiyyatü bölümünden sonra birinci rekata dönerek 6. rekata kadar gelinir.17 Şub 2022

Evvabin namazında Salli barik okunur mu?

Evvabin namazı nasıl kılınır nasıl niyet edilir?

EVVABİN NAMAZI NASIL KILINIR? 1.Rekat: İlk olarak ‘Niyet ettim Allah rızası için altı rekat evvabin namazı kılmaya’ şeklinde niyet edilir. Niyetten sonra ‘Allah-u Ekber’ denerek eller bağlanarak evvabin namazına başlanır. İlk olarak Subhaneke okunur ve daha sonra Euzu besmele çekerek ardından Fatiha suresi okunur.28 Kas 2023

Evvabin namazını kılarken hangi sureler okunur?

Toplam 6 rekat olarak kılınan evvabin namazı akşam namazından sonra kılınan bir nafile namazıdır. Evvabin namazında ilk rekatta fatiha duası ve zammı bir sure okunur daha sonra rüku ve secde yapılır. İkinci rekatta yine fatiha ve zammı bir sure okunur rüku ve secde yapıldıktan sonra oturularak Ettahiyyatu okunur.13 Ara 2023

Evvabin namazını kılarken hangi sureler okunur?

Leave a Comment