Yecüc ve Mecüc neye benzer?

Bu konuda İslam alimlerinden Osman es-Seruci hazretleri o varlıkları şöyle anlatıyor; İnsandan biraz farklıdırlar. Yüzleri yassı, gözleri küçük, kulakları çok büyük, boyları kısadır. Her birinin bin çocuğu olur. Cin ve insanların sayılarının onda dokuzu bunlardır.14 Eki 2017

Yecüc Mecüc nasıl bir şey?

Yecüc ve Mecüc, Allah’ın kendilerine musallat edeceği bir tür ile helak edileceklerdir. Yecüc Mecüc öylesine kalabalık bir topluluktur ki ırmakların ve göllerin suyunu içerek tüketebilirler. Hepsi birden tek bir insanın ölümü gibi ölecekler, öldüklerinde leşlerinin kaplamadığı bir karış yer bulunamayacak.

Yecüc ve Mecüc ne yapacak?

Zülkarneyn döneminde ortaya çıkan ve kıyametin kopmasına yakın dönemde zuhur ederek yeryüzünde bozgunculuk yapacak olan topluluk.

Yecüc ve Mecüc ne yapacak?

Yecüc Mecüc hangi soydan gelir?

Buna göre Ye’cûc ve Me’cûc Hz. Nûh’un oğlu Yâfes’in soyundan gelen bir topluluktur; Tâvil, Tâyis ve Mensik diye üç kola ayrılmıştır. Birinciler uzun, ikinciler orta, üçüncüler ise kulaklarından birini döşek, diğerini yorgan yapacak kadar kısa boyludur; hiçbiri kendi soyundan bin çocuk dünyaya getirmeden ölmez.

Yecüc Mecüc hangi peygamber hapsetti?

Zülkarneyn’in Hz. İbrahim döneminde yaşadığı ve onun duasını aldığı rivayet edilmektedir. Hz. Zülkarneyn’in yecüc ve mecücleri bir duvar örerek hapsettiği de onunla ilgili bilinenler arasındadır.6 May 2020

Leave a Comment