Yedi uyuyanların hikayesi nedir?

Yedi Uyuyanlar, bir grup genç Hristiyan erkeğin Roma İmparatoru Decius döneminde Hristiyanlığa karşı açılan zulüm sebebiyle hayatta kalabilmek için bir mağaraya sığınmasıyla başlayan bir hikayedir. Hikaye, yirminci yüzyılda bulunmuş olan Metin 27 setinde yer almaktadır.

Yedi Uyuyanlar, bu mağara bir şekilde uyurken belirli bir süre geçmiş olmasına rağmen uyandıklarında, Roma İmparatoru’nun Hristiyanları ele geçirme ve öldürme emrinden haberdar olmamışlardır. Gençler uyandıklarında, kendilerini Hristiyan olmayan bir toplumda bulurlar. Dışarı çıktıklarında, şaşkınlıkla gördükleri şey, Hristiyanların artık hoşgörülmediği ve dışlandığı bir dünyadır.

Bu durumu anlamlandırmaya çalışan gençler, işlerin yolunda gitmediğinden ve Hristiyanlıklarını kaybetme endişesi taşıdıklarından dolayı tekrar mağaraya dönmeye karar verirler. Yorgun düşen gençler tekrar uyurken, kralın askerleri onları keşfedip mağarayı kapatır. Gençler, 300 yıl boyunca bu şekilde mağarada uyanık kalmadan uyurlar.

Geçen 300 yılın ardından, mağaranın girişi kazara açılır ve uyuyan gençler uyandığında, dünyanın nasıl değiştiğini fark ederler. Hristiyanlık resmi din haline gelmiştir ve gençler uykularından uyandıklarında birçok kilise ve Hristiyan sembolleriyle dolu bir dünya karşılarına çıkar.

Yedi Uyuyanlar, birçok kişi tarafından, inançlarını koruyabilme mücadelesini ve inançlarından vazgeçmemenin önemini simgeleyen bir hikaye olarak görülmektedir. Ayrıca, değişen dünyaya uyum sağlamanın zorluklarını ve dini özgürlüğün önemini vurgulamaktadır. Bu hikaye, insanların sıkıntılı zamanlarda bile inançlarını koruyabilme gücünün olduğunu ve bunun gelecek nesillere de aktarılabileceğini anlatmaktadır.

Ashab-ı Kehf neden 300 yıl uyudu?

Bu hükümdar, Putperestlik dinine bağlı kalmalarını, aksi takdirde kendilerini öldürteceğini söyleyerek birkaç günlük zaman verir. Köpekleri Kıtmir ile birlikte bu yedi genç ölümden kurtulmak için verilen süreden faydalanarak kaçarlar ve bu mağaraya sığınırlar. Allah tarafından kendilerine 300 yıl süre bir uyku verilir.

Ashab-ı Kehf olayı nedir kısaca?

Tek tanrıya inançlarından vazgeçmek istemeyen bu gençler, imparator tarafından verilen bir kaç günlük zamandan yararlanarak Tarsus yakınlarındaki bu mağaraya kaçarak sığınmışlardır. İmparator durumu öğrendiğinde onların saklandıkları mağaranın ağzını kapattırır. Böylece onları ölüme terkederler.

7 Uyuyanlar hikayesi gerçek mi?

Kur’an-ı Kerim’de, mağarada 300 yıl boyunca uyuyan Ashab-ı Kehf’ten bahsedilir. Kehf Sûresi’nin, 18. ve 25. ayetlerinde, “Onlar mağaralarında dokuz fazlasıyla üç yüz yıl kaldılar.” denir. Buradan anlaşılacağı üzere, 7 uyuyanlar gerçektir.29 בדצמ׳ 2022

7 Uyurlar hangi dine mensup?

Hristiyanlıkta yedi kişi olarak tasvir edilmekte olup, bu yüzden Yedi Uyurlar olarak bilinmektedirler.

Şefaat ne demek ayet?

Şefaat; terim olarak “Kıyamet gününde peygamberlerin ve kendi- lerine izin verilen sâlih kulların müminlerin bağışlanması için Allah katında niyazda bulunmasıdır.”1 Şefaat, Kur’an ve Hadislerle sabittir. Akîde (inanç) meseleleri içerisinde yer alan bu kavram birçok ayette zikredilmiştir.2 בדצמ׳ 2019

Şefaat ne demek Allah’ın Sifati?

Terim olarak “kıyamet gününde peygamberlerin ve kendilerine izin verilen sâlih kulların müminlerin bağışlanması için Allah katında niyazda bulunması” anlamında kullanılır. Şâfi’ ve şefî’ “aracılık eden, şefaatte bulunan” demektir.

Şefaatçi olmak ne demek?

Terim olarak “kıyamet gününde peygamberlerin ve kendilerine izin verilen sâlih kulların müminlerin bağışlanması için Allah katında niyazda bulunması” anlamında kullanılır. Şâfi’ ve şefî’ “aracılık eden, şefaatte bulunan” demektir.

En büyük şefaat nedir?

Peygamber efendimizin şefaatine “Büyük Şefaat” anlamına gelen “Şefaat-i Uzma” denilmektedir. Peygamber efendimiz bir hadis-i şerifinde şöyle buyuruyor; ” Kur’an-ı okuyun. Kim ki Kur’an-ı Kerim’i okursa kıyamet gününde o kişiye şefaatçi olacaktır.11 במאי 2020

Şefaat ne demek örnek?

Şefaat, sözlükte aracılık etmek anlamına gelmektedir. Terim olarak Allah’ın izin verdiği kimselerin aracılık yapmaları demektir. Allah, Müslüman kardeşleri hakkında dua eden veya Müslüman kardeşinden bir zararı defeden veya hatalarını bağışlayan kimsenin duasını kabul eder.1 בנוב׳ 2020

Şefaat ne demek örnek?

Leave a Comment