İmama uyan nasil niyet eder?

İmama uyan cemaatte bulunan kişi öncelikle namaz kılmak için niyet eder, niyetinde ise farz, vacip ya da nafile namazlardan hangisini ve hangi vakti kılacağını belirttikten sonra imama uyacağını dile getirir. Sonrasında ise imama uyarak namazını kılar.

Cemaatle namaz kılarken nasıl niyet edilir?

Eğer namaz kılacak kişi imam eşliğinde cemaatle birlikte namaz kılacak ise “ uydum hazır olan imama” şeklinde dile getirerek niyet etmelidir.

İmama uyan kişi nasıl namaz kılar?

İmama uyan bir kimse, yani muktedî, imam tekbir aldıktan sonra, o da tekbir alarak namaza durur. Yalnız Sübhâneke`yi okuyup sükût eder. Fâtiha ve başka âyet okumaz. İmam rükû`a gittiği zaman, o da rükû`a gider.

Namaz kılarken imama uymaya ne denir?

Sözlükte, “bir kimseye uymak, yaptığını yapmak, onu örnek almak” anlamına gelen iktidâ, fıkıh terimi olarak cemaatle namaz kılan bir kimsenin imama uyması demektir.

Namazda imama uymak için nasıl niyet edilir?

Değerli kardeşimiz, Cemaat ister kadın olsun, ister erkek imama uyulduğu zaman şöyle niyet edilmesi lâzımdır: Kılınan namaz öğle namazının farzı ise, “Bugünkü öğle namazının farzını kılmaya niyet ettim; uydum bu imama” veya “hazır olan imama” denir. Bu şekilde bir niyet yapılmazsa, imama uymak sahih olmaz.9 Ağu 2016

Leave a Comment