Af eylesin ne demek?

Günahların Allah tarafından bağışlanması anlamında bir terim. Allah’ın isimlerinden (esmâ-i hüsnâ) biri. Bağışlama ve sorumluluktan kurtarma anlamında ahlâk ve fıkıh alanlarında kullanılan bir terim.

Tahsilatı ne demek?

(ﺗﺤﺼﻴﻼﺕ) i. (Ar. taḥṣіl ve çoğul eki -āt ile taḥṣіlāt) Alacakların ve vergilerin toplanması.

Taksiratını affetsin ne demek?

Allah taksiratını affetsin, vefat etmiş kişiler için kullanılır. Bu temenni, bir nevi ölen kişinin arkasından yapılan bir duadır. Allah ölen kişinin tüm günahlarını affetsin, ona merhameti ile muamelede bulunsun demektir.28 Ağu 2023

Taksiratını affetsin ne demek?

Tahsilatini ne demek?

Kelime Anlamı: Tahsilât kelimesi, alacakların toplanması veya tahsil edilmesi anlamına gelir. Kökeni: “Tahsilât” kelimesi Arapça kökenlidir ve toplamak anlamına gelir. Örnek Cümle: Şirket, müşterilerinden gecikmiş ödemelerin tahsilâtını yapmak için özel bir ekip oluşturdu.

Bülent Osmanlıca ne demek?

bülent – بلند برهان). مرتفع و عالی و سرافراز.

Eski Türkçede erkek çocuğa ne denir?

Bu sözcüğün Eski Türkçede sadece ‘oğul; çocuk’ anlamı vardı. Fakat Tanıklarıyle Tarama Sözlüğü’ne göre bunun çokluk ekli (+(a)n / +(e)n) biçimi olan oğlan (< ogul+(a)n) hem kız için, hem de erkek çocuk için kullanılıyordu: oğlan '1. (Erkek olsun, kız olsun) Evlat. 2. Erkek çocuk, yavru' (TTS).6 Eki 2018

Erkek evlada ne denir?

Türkçede “çocuk” sözcüğü sıklıkla evlat anlamında kullanılır. Yaşına bakılmaksızın, erkek evlada “oğul”, dişi evlada “kız” denir.

Beren ne demek Osmanlıca?

Güçlü, kuvvetli 2. Akıllı, zek,. 3.

Leave a Comment