Şeffaf sıvı gelince gusül gerekir mi?

“Gusül” kişinin dinî olarak temizlenmesi anlamına gelen bir ritüeldir ve İslam dininde önemli bir yere sahiptir. “Şeffaf sıvı gelince gusül gerekir mi?” sorusu da bu ritüelin nasıl uygulanması gerektiğiyle ilgili bir tartışmayı gündeme getirmektedir.

Bu konuda yapılan tartışmalar genellikle meninin veya cinsel sıvının şeffaf olduğu durumlarda guslün gerekip gerekmediği üzerine yoğunlaşır. İslam alimleri arasında farklı görüşler bulunmaktadır.

Bazı alimlere göre, herhangi bir şeffaf sıvı gelmesi durumunda gusül yapmak gerekmektedir. Onlara göre, meni veya cinsel sıvı her şekilde gusül gerektiren bir durumdur ve herhangi bir ayrım yapmak doğru değildir. Bu görüşe göre, cinsel ilişki, mastürbasyon veya cinsel olarak uyarılma gibi durumlar sonucunda çıkan şeffaf sıvı, guslü gerektiren bir durumdur.

Diğer alimler ise bu durumu farklı yorumlamaktadır. Onlara göre, sadece meninin çıkması durumunda gusül yapılması gerekir. Şeffaf sıvının gelmesi ise “cinsel vesvese” adı verilen bir durumdur ve guslü bozmaz. Onlara göre, gusül sadece meninin boşalması sonrasında gereklidir ve şeffaf sıvı gelmesi yeterli değildir.

Bu konuda yapılan tartışmaların temelinde ise İslam alimlerinin farklı yorumları ve hadislerin farklı yollarla yorumlanması yer almaktadır. Her iki görüş de İslam alimleri tarafından desteklenmektedir, bu nedenle bireyin kendi inancına ve kabul ettiği otoritelere göre hareket etmesi önerilmektedir.

Sonuç olarak, “Şeffaf sıvı gelince gusül gerekir mi?” sorusuna net bir cevap vermek zordur. İslam alimleri arasında farklı görüşler bulunmaktadır ve her bireyin kendi inancına ve kabul ettiği otoritelere göre hareket etmesi uygun görülmektedir.

Film izlerken zevk suyu geldi gusül gerekir mi?

Mezi; cinsi bir tat duymaksızın ve sonrasında tenasül uzvunda bir gevşeklik görülmeksizin (çünkü meni geldikten sonra tenasül uzvunda gevşeklik görülür) şehvet anında (erkeğin hanımıyla oynaşması gibi anlarda) gelen beyaza yakın ince bir sudur. – Vedi gelmesi dolayısıyla gusül gerekmez.

Film izlerken zevk suyu geldi gusül gerekir mi?

Zevk suyu geldikten sonra gusül gerekir mi?

Birine bakmak veya birine dokunmak neticesinde eğer şehvetle meni gelirse bu, guslü gerektirir. Akan şeyin rengi ve kokusundan meni olup olmadığını anlayabilirsiniz. Eğer akan şey beyaz renkli ince bir sıvıysa bu meni değil, mezidir. Dolayısıyla boy abdestini gerektirmez, sadece abdestinizi bozar.3 May 2020

Şeffaf zevk suyu gusül bozar mı?

Meni gelmez de, mezi denen akıcı sıvı gelirse gusül gerekmez.

Video izlerken zevk suyu gelirse gusül gerekir mi?

Vedi ası verilen sıvının gelmesi abdesti bozar ancak gusül abdesti almayı gerektirmez.10 Haz 2021

Müekked sünnet nedir namaz?

Peygamber’in devamlı yaptığı ve sırf bağlayıcı olmadığını göstermek için nâdiren terkettiği fiillere sünnet-i müekkede adı verilir. Abdest alırken ağza ve burna su vermek, sabah namazının farzından önce iki rek’at namaz kılmak gibi.

İkindi ve yatsı namazının sünnetleri terk edilir mi?

Muhît isimli fıkıh kitabında yer aldığına göre Peygamber Efendimiz (a.s.m), ikindinin sünneti ile yatsının ilk dört rekât sünnetini devamlı olarak kılmamışlardır. Bazan dört kılmış, bazan iki kılmış, bazan da terk etmiş, hiç kılmamışlardır. Buna göre sevabı hatırı için her zaman kılmak mümkündür.

İkindi ve yatsı namazının sünnetleri terk edilir mi?

Müekked sünnet yapılmazsa ne olur?

Gayrimüekked sünnetlere müstehap da denilmektedir. Müekked sünnetleri mazeret olmadan terk etmek doğru değildir. Mazeretsiz terk edilmeleri, ‘isâet’ yani yanlış ve kusurlu bir davranış olur; ancak azap gerektirmez.

Hangi vakit namazın sünneti terk edilmez?

Hangi namazların sünneti kısaltılabilir veya terk edilebilir? Sabah namazının sünnetini hiçbir şekilde ihmal etmemek gerekir. İkindi ve yatsının ilk sünnetleri sıkışık anlarda bırakılabilir. Diğerlerini de acil bir durum olmadıkça bırakmamak doğru olandır.

Sünneti müekkede terk edilir mi?

Müekked sünnet, Hz. Peygamber’in (s.a.s.) sürekli kıldığı fakat bağlayıcı olmadığını göstermek amacıyla bazen terk ettiği; gayrimüekked sünnet ise bazen kıldığı, bazen de terk ettiği sünnet demektir. Gayrimüekked sünnetlere müstehap da denilmektedir. Müekked sünnetleri mazeret olmadan terk etmek doğru değildir.

Leave a Comment