Hz Ebû Bekir kaç çocuğu var?

Birinci karısı Kuteyla bint Abdüluzza olup bu karısından Esma adlı bir kız çocuğu olmuş ve sonra boşanmıştır. İkinci karısı Ümmü Rûmân bint Âmir b. Uveymir b. Abdişems el-Kinâniyye adlı bir kadından Aişe ve Abdurrahman adlı biri kız bir oğlan çocuğu olmuştur.

Hz Ebû Bekir nasıl vefat etti?

Peygamber’den sonra hilafete gelen dört halifenin ilki olan Hz. Ebû Bekir, yatağında vefat etmiş tek halifedir. Bununla birlikte dönemin an- layışını yansıtacak şekilde Hz. Peygamber için zehirlenerek şehit edildiği rivayetlerine uygun olarak onun için de benzer rivayetler ortaya çıkmıştır.

Hz Ebû Bekir kaç yıl yaşamıştır?

Ebû Bekir
—————-
Yerine gelen
Kişisel bilgiler
Doğum
Ölüm

Hz Ebû Bekir Hz Muhammedin neyi oluyor?

Muhammed’in, Ebû Bekir’in kızı Aişe ile hicret öncesinde Mekke’de evlenmesinden dolayı kayınpederidir. Halifeliği sırasında Kur’an’ı mushaf haline getirtmiştir. Sünni inanışına göre İslâm’a giren hür erkeklerin, Raşit Halifeler’in ve Aşere-i Mübeşşere’nin ilkidir.

Hz Ebû Bekir kac yasinda vefat etti?

Hz. Ebû Bekir, başkumandanlığını Hâlid b. Velîd’in yaptığı Ecnâdeyn Savaşı’nın neticesini öğrendikten sonra 22 Cemâziyelâhir 13 (23 Ağustos 634) tarihinde altmış üç yaşında vefat etti. Hz. Ebû Bekir 13 yılı Cemâziyelâhir ayının başında (Ağustos 634) hastalanınca sahâbîlerle hilâfet meselesini istişare etti ve Hz.

Leave a Comment