Muhammed’in sırtındaki nübüvvet (nebilik-peygamberlik) mührüne, başının üzerinde duran beyaz buluta ve diğer alametlere bakarak onun “son peygamber” olduğunu tahmin etmiş ve Şam’da Yahudiler tarafından öldürülebileceğini Ebu Talib’e söylemiştir.
Bahira olayı nedir?
Peygamber’in başından geçtiği iddia edilen, bulutun ve ağaçların gölge yapması, peygamberlik mührünün görülmesi ve Hıristiyan bir rahip olan Bahîra’nın, Hz. Muhammed’in peygamberliğine dair kehanetleri, sonraları farklı bir mecraya çekilmiş, üzerinde birçok yorumun yapıldığı ve sözün söylendiği bir konu olmuştur.
Peygamber efendimiz rahip Bahira ile nerede tanışmıştır?
Rahip Bahira Geleneğe göre, Muhammed on iki yaşındayken amcası Ebu Talib ile birlikte Suriye’ye iş seyahatine çıktı. Orada Busra kentindeki bir rahip olan Bahira isminde birisiyle ile tanıştı.
Peygamber Efendimiz ile Rahip Bahira arasındaki olay nedir?
Peygamberimiz, çocuk yaşta amcası Ebu Talib ile birlikte bir ticaret kervanıyla Suriye’ye gelmiş; burada Bahira adlı bir rahip, onun nübüvvet mührüne sahip olduğunu görmüş ve iyi bakılıp himaye edilmesini öğütlemiştir.4 May 2021
Rahip Bahira olayı nerede oldu?
Peygamber’in dokuz, on, on iki veya on üç yaşlarında Şam yolculuğu esnasında Busrâ kasabasında yaşandığı iddia edilen Rahib Bahîrâ hadisesi bilimsel araştırmalara özgü metodolojik bakış açısıyla işlenmiş, temel referans kaynağı olarak Kur’ân, hadis, siyer ve İslâm tarihi kaynakları kullanılmıştır.30 Ara 2018
İcazet kimden alınır?
Bazan icâzet, müderrisin güvendiği bir kişi veya öğrencinin bizzat kendisi tarafından kaleme alınıyor, kitabın yazarı veya müderris tarafından da onaylanıyordu.
Medrese icazet belgesi nedir?
İcazet (Arapça: الإِجازَهْ ijazah), “diploma” anlamına gelen bir terimdir. İlk defa 9. yüzyılda kullanıldığı bilinen ve ilk akademik derece olarak kabul edilmektedir. 9. yüzyılda, Medrese, Cami ve Bimaristan (Tıbbi okul) gibi yükseköğretim kurumlarının diploması olarak kullanıldı.
İcazet nasıl oluyor?
Buna İslâm hukuku dilinde “İcazet-i lâhika” denir. Meselâ bir kimse diğer birinin malını sattıktan sonra mal sahibine haber verir, o da bunu kabul ederse bu bir icâzet-i lâhika olur (Merginânî, el-Hidâye, III, 69).
İcazet alınca ne olur?
İmam Nevevî, İbn Fâris’ten naklen eserinde icâzetin, hayvanların ve ekinlerin susuzluğunu gidermek için suyun akması anlamından hareketle, bir alimin talebesine icâzet verdiğinde ilmini ona akıtmış/aktarmış olacağını ifade etmektedir.