Salih peygamberin devesi hangi ayette geçiyor?

Salih Peygamber, Kavim-i Thamud’un liderliğine atanmış bir elçidir. Thamud toplumu, Salih Peygamber’in kendilerine getirdiği tevhid inancına direnmiş ve Allah’ın emirlerini yerine getirmemiştir. Bunun üzerine, Allah Thamud toplumunu uyararak bir mucize göstermeye karar vermiştir.

Bilinen bir hadiste, Salih Peygamber’in toplumuna bir dişi deveyi mucize olarak gönderdiği anlatılmaktadır. Bu deveyi öldürmemeleri ve ona zarar vermemeleri emredilmiştir. Ancak Thamud kavmi, peygamberlerinin uyarılarına kulak asmaz ve deveye zarar vermeye başlar.

Allah’ın emri gereği deveye yapılan bu zarar, son derece büyük bir günaha ve toplumsal çöküşe yol açar. Salih Peygamber, bu noktada Allah’ın onlara bir ceza olarak gönderdiği deveyi koruma sorumluluğuyla karşı karşıya kalır.

Ancak Thamud halkı, deveyi öldürür ve onu kendi başlarına bırakır. Bu, Allah’ın azabının yaklaştığının bir işaretidir. Gün gelir ve kavim Thamud, büyük bir deprem ve gökten gelen bir ses ile cezalandırılır. Bu felaketler, Thamud toplumunu tamamen yok eder ve geriye yalnızca Salih Peygamber ve ona inananlar kalır.

Salih’in devesi, Thamud toplumunun imtihanı ve Allah’ın azabının bir işaretidir. Bu olay, insanlara Allah’ın verdiği nimetlere ve gönderdiği elçilere karşı sorumlulukları olduğunu hatırlatır. Müşriklerin büyük bir hata yaparak deveye zarar vermesi, Allah’ın adaletini ve peygamberlerin doğruluğunu kanıtlar.

Bu olay, Kuran’da birçok ayette anlatılmıştır. Özellikle Hud Suresi’nde, Salih Peygamberin devesi ve Thamud kavminin azabı anlatılır. Ayrıca bu olay, peygamberlerin ve mucizelerinin insanlara gönderilen bir uyarı olduğunu vurgular.

Bu mucize, tarih boyunca peygamberlerin gönderildiği toplumları uyarmak ve Allah’ın varlığına, birliğine ve adaletine inanmalarını sağlamak için kullanılan bir yol olmuştur. Salih Peygamber’in devesi, bu insanların inançlarını sınamış ve adaletsizliklerinin sonucunu göstermiştir.

Semûd kavmine gönderilen peygamber kimdir?

Kur’ân-ı Kerîm’de Semûd kabilesine peygamber olarak gönderildiği bildirilen Hz. Sâlih’in (el-A’râf 7/73; en-Neml 27/45), kavminin en itibarlı ailesine mensup olduğu rivayet edilir.

Hz Sâlih kaç yaşında peygamber oldu?

SALİH’İN (AS) TEBLİĞİ Hz. Salih’e (as) 40 yaşında Peygamberlik geliyor. Semud kavmi: Kendi güçlerine güveniyorlar.28 Oca 2022

Hz Sâlih deve mucizesi nedir?

Sâlih de onlara apaçık bir mûcize olarak dişi bir deveyi getirdi. Bu devenin mûcize olma yönü İslâm kaynaklarında sert bir kayadan canlı bir hayvan olarak çıkarılması, bütün kavmin tükettiği miktarda su içmesi ve içtiği su kadar süt vermesi şeklinde açıklanmıştır (M. Ali Sâbûnî, s. 306).

Hangi peygamberin devesi var?

Öz. Semûd kavminin ıslâhı için gönderilen Sâlih peygamberin mûcize gösterip kayanın içinden çıkardığı devenin, kavminin azgınları tarafından, ilâhî emre muhâlif olarak kesilmesi üzerine, kavim, inanan çok az kimse dışında dört gün içerisinde helâk edilmiştir.

Leave a Comment