Müzdelife ne anlama gelir?

Müzdelife (Arapça: مزدلفة), Hac’da Arafat vakfesinden sonra ikinci vakfenin yapıldığı ve Arafat ile Mina arasında yer alan ve Muhassır Vadisi’ne kadar olan bölümdür.

Müzdelife nedir nasıl yapılır?

Mekke yakınında bazı hac menâsikinin icra edildiği yer. Hac sırasında Arafat ve Müzdelife’de belirli bir süre bekleme anlamında terim. Öğle ile ikindi ve akşam ile yatsı namazlarının birlikte kılınmasını ifade eden fıkıh terimi.

Müzdelife de ne yapılır?

Allah Teâlâ tarafından Meş’aru’l-Haram olarak vasıflandırılan Müzdelife’de namazlar kılınır, vakfe yapılır, ibadet kasdıyla, Haccın menâsikinden olarak orada gecelenir ve Allah Teâlâ çokça zikredilerek, dua ve niyazda bulunulur.

Müzdelifenin özelliği nedir?

Müzdelife kelimesi sözlükte yaklaşmak ve yaklaştırmak anlamlarında kullanılmakta olan bir kelime olarak bilinmektedir. Müzdelife kelimesi hac mevsiminde Arafat’tan inen kişilerin bir arada toplandıktan sonra dua ve zikir ile Allah’a yaklaştıkları yer olarak ifade edilebilir.13 Oca 2022

Müzdelife ne zaman yapılır?

Hanefîler’e göre Müzdelife vakfesinin zamanı kurban bayramının birinci günü fecir vaktinin girmesiyle başlar ve güneş doğuncaya kadar devam eder, gece boyu Müzdelife’de kalınsın veya kalınmasın bu süre içerisinde orada bulunmak vakfenin sıhhati için yeterlidir.

Leave a Comment