Ay tutulması namazı ne okunur?

Bununla birlikte ay tutulması sırasında tek başına iki ya da dört rek’at namaz kılınması müstehaptır. İmam Şâfiî ve Ahmed b. Hanbel’e göre ise husûf namazı da küsûf namazı gibi sünnettir ve cemaatle kılınabilir. Ayrıca Şâfiî ve Mâlikîler’e göre husûf namazında kıraat açıktan yapılır.

Küsuf namazı tek başına kılınır mı?

Küsûf namazı ezan ve kāmet okunmaksızın cemaatle ya da tek başına kılınabilir. Ancak fakihlerin çoğunluğuna göre cemaatle kılınması daha faziletlidir. Seferî durumundaki kimseler tarafından da kılınabilen bu namazın vakti güneş tutulmasının başlamasından sona ermesine kadar süren zaman dilimidir.

Küsuf namazı tek başına kılınır mı?

Ay tutulması namazı nasıl niyet edilir?

HUSUF NAMAZI NASIL KILINIR? “Niyet ettim Allah rızası için iki rekat Husuf namazı kılmaya” diye niyet edilir.7 בנוב׳ 2022

Ay tutulurken ne namazı kılınır?

Peygamber’in bu sebeple namaz kılmadığını ifade ederek husûf namazının sünnet olmadığını belirtmişlerdir. Bununla birlikte ay tutulması sırasında tek başına iki ya da dört rek’at namaz kılınması müstehaptır. İmam Şâfiî ve Ahmed b. Hanbel’e göre ise husûf namazı da küsûf namazı gibi sünnettir ve cemaatle kılınabilir.

Leave a Comment