Hakkâklık nedir?

Arapça hakk (حك) “bir şeyi diğerine sürtmek, kaşımak, kazımak” kökünden türetilen terim “taş, maden, fildişi, ahşap gibi çeşitli sert maddeler üzerine oyma ve kazıma yapma sanatı” anlamını taşımaktaysa da bugün hakkâklık denilince akla yalnız taş ve maden kazımacılığı (özellikle mühür) gelmektedir.

Hakkak kime denir?

Tahta, maden veya taş üzerine oyma yapma, yazı yapan zanatkara hakkak denirdi. Taş ustaları denilen hakkaklar, taşı dantel gibi işler; bir sanat eseri ortaya çıkarırdı.7 בינו׳ 2020

Hakkaklik ne demektir?

1. Mâden, taş veya tahta üzerine çelik kalemle oyma yapma sanatı, gravürcülük. 2. Mühür kazıma sanatı: Eskiden yazı bilsin bilmesin herkes mühür kullandığı için hakkâklık kârlı sanatlardandı.

Olanak ve imkan ne demek?

Olanak, gündelik dilde imkân ve olabilirlik olarak kullanılan bir felsefe kategorisidir. Felsefe kategorisi olarak bir şeyin olabilir oluşunu niteler.

Imkan olanak nedir?

Olanak, gündelik dilde imkân ve olabilirlik olarak kullanılan bir felsefe kategorisidir. Felsefe kategorisi olarak bir şeyin olabilir oluşunu niteler. Nesnel ve öznel boyutlarda anlam katmanlarına sahiptir. Nesnel anlamda olanak, bir şeyin belirli koşullar altında ya da içinde gerçek olabilme durumunu belirtir.

Olanaksız ne anlama geliyor?

Olanaksız olma durumu, imkânsızlık.

Leave a Comment