Hadim de ne var?

– Yerköprü Şelalesi.
– Çatalhöyük Mesire Yeri.
– Antik Astra Kenti.
– Gürleyen Kanyon & Say boğazı
– Eğrigöl.
– Hz. Hadimi Türbesi.
– Müftüler Konağı
– İnbaşı Mağarası

Hadim ne zaman ilçe oldu?

1901 yılında bucak olarak Karaman’a bağlanan Hadim, 30 Mayıs 1926 yılından sonra ilçe merkezi olmuştur. Halen Konya iline bağlı ilçe konumundadır.

Hadim ne zaman ilçe oldu?

Konya Hadim Neyi Meşhur?

Hadim kiraz ve üzümüyle meşhurdur. Ayrıca Hadimî Hazretleri, Seyyid Bayram Velî, Abdulezel Paşa ve Aşık Ömer de meşhur kişilerindendir. Yerköprü Şelalesi, Alabalık Tesisleri, Aşağı Hadim Tarihî Camii, Dülgerler Mağarası, Mütfüler Konağı ile Hz. Hadimî Tarihî Kütüphanesi görülmeye değer yerlerindendir.

Hadim kim?

Tasavvuf yolunu tutmaya veya tarikata girmeye karar veren yahut bir şeyhe bağlı bulunan kişi anlamında tasavvuf terimi.

Hadim kim?

Peygamber Efendimizin soyundan gelenlere ne denir?

Seyyid ve şerifler, İslam tarihin ilk ailesi olan Ehl-î Beyt mensubu olup, yine o soydan gelmektedirler. İslam dininin Caferîlik mezhebine ve Alevî-Bektaşî tasavvuf tarikatına mensup olanları, itikat olarak Peygamber Muhammed ve On iki İmamlar ittikâdine mensupturlar.

Peygamber soyundan gelen Nasıl Anlaşılır?

Seyyidlerin genelde soy şecereleri bulunmaktadır. Bu şecerelerden kişinin seyyid olduğu anlaşılabilir. Seyyid olmanın verdiği asıl şeref İslamı yaşamak ve İslam davasını dava edinip ona sahip çıkmaktır. İslama sahip çıkan ve onu yaymaya çalışan kimseler, peygamber soyundan gelmeseler de manevi seyyid sayılırlar.9 Ağu 2016

Peygamber efendimizin soyundan gelen var mı?

Peygamber Efendimizin torunu Hazret-i Hasan (r.a.)ın soyundan gelenlere “şerif” deniliyor. Hazret-i Hüseyin (r.a.)ın soyundan gelenlere de “seyyid” deniliyor. Bu iki soydan gelen kutlu soy kütüğünde kaydı bulunan seyyid ve şerifler bir çatı altında bir araya geldi.22 Eyl 2014

Peygamber efendimizin soyundan gelen var mı?

Leave a Comment