Kırk Hadis (40 Hadis), kainata tüm mucizeleriyle ve eşi benzeri olmayan özellikleriyle gelerek Cenab-ı Hakk’ın imtihandan geçirdiği insanların bilerek veya farkında olmadan çeşitli hatalara sürüklenmesini ve yanlış işlere bulaşıp kötü amel işlemesini önlemek maksadıyla ağzından döküldüğü ışık tutan sözlerden ibarettir.22 Kas 2019
40 Hadis türünde eser veren şahıslar kimlerdir?
XVIII. yüzyılda Hasan b. Ali, Süleyman Efendi, Vahdetî Osman Efendi, Abdülgaffar Kırîmî, Nüzhet Ömer Efendi ve Turhal Şeyhi Mustafa da kırk hadis tercümesi türünde eserler vermiştir (geniş bilgi için bk. Karahan, İslâm Türk Edebiyatında Kırk Hadis, s. 254-267).
40 hadis tercümesi kime aittir?
Feyzî-i Kefevî’nin kırk hadis tercümesi. İki kere kırk hadisi derleyip tercüme eden divan şairlerinden biri de Feyzî-i Kefevî’dir. Oldukça sanatlı bir üslupla yazdığı mensur mukaddimesine Allah’a hamd, Hz.
40 Hadis kime ait?
Abdullah bin Mübarek, ilk kırk hadisi yazan kişidir. İran ve Türk edebiyatında önceleri nazım ve nesir karışık ürünler verilirken zamanla manzum şekilde yazılmıştır. Arap edebiyatında ise mensur olarak işlenmiştir.
Delailül Hayrat hangi tarikat?
Delâilü’l-Hayrât; içinde Hz. Muhammed’e, onun âline, ashabına ve ezvacına dua ve salavat, Esmâ-i Hüsnâ, Esmâ-i Nebî ve bir takım hadîs-i şerîfler bulunduran bir vird ve ezkâr kitabıdır. Şâzeliyye tarikatının Cezûliyye kolunun kurucusu olan Şeyh Muhammed b.
Delailül Hayrat kim yazdı?
Açıklamalı Delailül Hayrat – Süleyman El-Cezuli.
Delailül Hayrat Nedir hikayesi?
Delail’i Hayrat (Delaili Hayrat, Delailü’l Hayrat, Delail-i Şerif), Hz. Peygamber (s.a.v)’e salavat-ı şerifelerin veya selam ve barış gönderimlerinin derlemesidir. Kitabın uzun ismi ve Manası “Seçilmiş Hz. Peygamber (s.a.v)’a Salat Konusunda Nurların Kaynağına Ulaştıran Salat ve Selamlar”dır.
Delailül Hayrat nasıl okunur Semerkand?
Nakşibendî tarikatı âdabına göre Delâilü’l-Hayrât, mürşid den izin alınarak okunmalıdır. Delâilü’l-Hayrât’ı abdestli bir şekilde okumalıdır. Eğer abdestli okunmazsa sevap alınamaz. Kitapta yer alan istiğfar, niyet, iftitah ve hatim duaları ile esmâ-i hüsnâ ve esmâ-i nebî bölümleri Delâilü’l-Hayrât’a dahil değildir.
Delaili Hayrat ne zaman okunur?
Delâʾil her gün, gün aşırı, dört günde veya haftada bir defa olmak üzere beş tertip üzere okunur. Okumaya pazartesi günü başlanır; hangi gün nerelerin okunacağı sayfa kenarına not edilmiştir.