Suhufun kaç sayfa olduğu konusu, bir çok etkiye bağlıdır. Bir suhufun sayfa sayısı, kullanılan kağıdın boyutu, yazı tipi ve yazı boyutu gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, bir suhufun ortalama olarak 1 ila 2 sayfa arasında olduğu söylenebilir.
Bir suhufun sayfa sayısının belirlenmesinde etkili olan faktörlerden biri, kullanılan kağıdın boyutudur. Örneğin, A4 boyutundaki bir kağıda yazılan bir suhufun genellikle 1 sayfadan fazla olmayacağı söylenebilir. Ancak, daha küçük boyutlarda kağıtlar kullanıldığında, daha fazla sayfaya ihtiyaç duyulabilir.
Bunun yanı sıra, yazı tipi ve yazı boyutu da suhufun sayfa sayısını etkileyebilir. Örneğin, daha küçük bir font ve daha küçük bir yazı boyutu kullanılarak daha fazla metin bir sayfada sığdırılabilir. Ancak, bu durumda da okunabilirlik sorunu ortaya çıkabilir.
Suhufun sayfa sayısı konusu, yazılan metnin uzunluğuna da bağlıdır. Metnin ne kadar uzun olduğu, suhufun sayfa sayısını doğrudan etkiler. Genellikle, daha uzun metinler daha fazla sayfaya ihtiyaç duyar.
Sonuç olarak, bir suhufun kaç sayfa olduğu konusu, birçok faktöre bağlıdır ve genel olarak 1 ila 2 sayfa arasında değişebilir. Kullanılan kağıdın boyutu, yazı tipi ve yazı boyutu gibi faktörler suhufun sayfa sayısını etkiler. Ayrıca, yazılan metnin uzunluğu da sayfa sayısını belirlemede önemli bir faktördür.
Suhuf indirilen peygamberler Şît Peygamber’e 50 sahibe, İdrîs Peygamber’e 30 sahife, İbrâhim Peygamber’e 10 sahife.
İbrâhim’e verilen suhuf ile Tevrat, İncil, Zebûr ve Kur’an’ın ramazan ayında indirildiği bildirilmektedir (Taberî, Câmiʿu’l-beyân, III, 189; Süyûtî, ed-Dürrü’l-mens̱ûr, II, 231-232).
Suhuf indirilen peygamberler Şît Peygamber’e 50 sahibe, İdrîs Peygamber’e 30 sahife, İbrâhim Peygamber’e 10 sahife.
Ebû Zer’den rivayet edilen bir hadîste insanlık tarihi boyunca sahifelerin sayısı 100 olup Hz. Âdem’e 10; Hz. Şît’e 50; Hz. İdrîs’e 30; ve Hz. İbrâhim’e de 10 sahife indirilmiştir.31 בדצמ׳ 2020
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…