Peygamber’e söz verdiler ve ona biat ettiler. Nübüvvetin on ikinci senesi (621) Zilhicce ayında Akabe’de yapılan bu biata Birinci Akabe Biatı denir.
– Useyd b. Hudayr,
– Ebu’l-Heysem Malik b. Teyyihan,
– Seleme b. Selâme. Harise b. Haris, b. Hazrec, b. Amr, b. …
– Zuheyr b. Râfi’
– Ebu Bürde b. Niyar,
– Nüheyr b. Heysem. Amr b. Avf, b. Malik, b. Evs oğullarından:
– Sa’d b. Hayseme,
– Rifâa b. Abdulmünzir,
Peygamber’i Medine’ye davet etmeye karar veren, ikisi kadın yetmiş beş Medineli, asıl niyetlerini gizli tutarak hac için Mekke’ye giden müşrik Medineliler’le birlikte yola çıktılar. Mekke’ye varınca Hz. Peygamber’le gizlice haberleşerek hac vazifesinin ifasından sonra bir gece Akabe’de buluşmayı kararlaştırdılar.
I. Akabe Biati, yıllarca birbirlerine düşman iki kabile haline gelen Evs ve Hazrec kabilelerini birbirine kaynaştırmış, on iki kişilik grubun on’u Hazreçli, iki’si de Evs’ten meydana gelmişti.
Birinci Akabe Biatı Çeşitli grupları İslam’a davet eden Peygamber özellikle Hac mevsimlerinde işlek bir yer olan Mekke’deki farklı gruplara mesajını iletiyordu. 621 yılında, Hac sebebiyle Mekke’ye gelen Medineli Hazrec kabilesine mensup 6 kişi Müslüman oldu.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…