https://www.youtube.com/watch?v=y1VNZQc07FA
Yeğenle evlilik konusu, İslam dininde tartışmalara yol açan bir meseledir. İslam kurallarına göre akraba evliliği genellikle teşvik edilirken, bazı durumlarda da yasaklanmaktadır. Yeğenle evlilik ise tartışmalı bir konudur ve çeşitli fikirler ortaya atılmıştır.
Bazı İslam alimlerine göre, yeğenle evlenmek caizdir ve dinen sakıncalı değildir. Bu görüşe göre, İslam öncesinde de akrabalar arasında evlilik yaygın bir uygulamaydı ve dini kurallar bu tür birlikteliklere karşı bir yasak koymamaktadır. Ayrıca, yeğenle evlilik hem aile bağlarını güçlendirebilir hem de miras gibi konularda çıkan sorunları önleyebilir.
Ancak, diğer İslam alimleri yeğenle evliliği dinen uygun bulmamaktadır. Onlara göre, İslam’ın temel prensiplerinden biri olan ırk kardeşliği ilkesi, yeğenle evliliğe karşı çıkmaktadır. İslamiyet, aile içindeki ilişkilere sınırlar koymuştur ve yeğenle evlilik bu sınırları aşmaktadır. Ayrıca, genetik açıdan da riskli olan bu tür evliliklerin sağlık sorunlarına yol açabileceği düşünülmektedir.
Bu tartışmaların yanı sıra, hukuki açıdan da birçok ülkede yeğenle evlilik yasaklanmıştır. Çünkü bu tür evlilikler, çocuk istismarı veya cinsel istismar gibi sorunlara yol açabilir. Yasalar, akraba evliliklerinin toplumda olumsuz sonuçlar doğurabileceğini düşünmektedir.
Sonuç olarak, yeğenle evlilik konusu İslam dünyasında tartışmalı bir konu olmaya devam etmektedir. Her ne kadar bazı alimler tarafından caiz görülse de, genel olarak dinen ve hukuki açıdan uygun bulunmamaktadır. Bu konuda alınacak kararlar, ilgili ülkenin yasalarına ve dini otoritelerin görüşlerine bağlı olarak değişebilir.
Dayı çocuğuna nikâh düşer mi?
Kuzenden kastınız amca, dayı, hala ve teyze çocukları ise, hepsi ile evlenmek caizdir. Fakat tenzihen mekruhtur. Yeğene de kuzen denebiliyor. Onlarla evlenilmez.
Amca oğluyla evlenmek caiz mi?
Kuzenden kastınız amca, dayı, hala ve teyze çocukları ise, hepsi ile evlenmek caizdir. Fakat tenzihen mekruhtur.
Amca yeğeninin çocuğuyla evlenebilir mi?
More videos on YouTube İnsanın, yani erkeğin kız kardeşi veya erkek kardeşinin kızları bizim örfteki deyimimizle yeğenleri ona mahremdir. Kendi kızı gibidir. Dolayısıyla bir erkek, yeğenleriyle evlenemez. O yeğenlerden doğan kızlarla da evlenemez.
Dayı yeğen resmi nikâh düşer mi?
Kuzenden kastınız amca, dayı, hala ve teyze çocukları ise, hepsi ile evlenmek caizdir. Fakat tenzihen mekruhtur. Yeğene de kuzen denebiliyor. Onlarla evlenilmez.
Kadınlar evde nasıl itikafa girer?
Kadınlar ise evlerinin namaz kılmak üzere belirledikleri bir yerinde itikâfta bulunabilirler (Merğinânî, el-Hidâye, 1/129). Şâfiî mezhebine göre ise mescit dışında itikâf caiz değildir. Kadın, kocasından izin alarak mescitte itikâf yapar.
Evde itikafa nasıl niyet edilir?
İtikafa nasıl niyet edilir? İtikafa girmek isteyen kişi “Ya Rabbi senin rızan için şu mescitte şu kadar gün itikaf ve ikamete niyet ettim” diyerek itikafa girebilir. Adak itikafını yapacaksa “niyet etim üzerime vacip olan itikafa” diyerek itikafa girebilir.10 Nis 2023
İtikaf en az kaç saat?
İ’tikâf niyetiyle camide birkaç saat veya birkaç gün kalmak yeterlidir. Mâlikîler’e göre sahih bir i’tikâfın en az süresi bir gün, bir gecedir.
Kadınlar evde itikafa girebilir mi?
Yukarıda izah edildiği şekli ile camide itikâf erkeklere mahsustur. Kadınlar ise evlerinin namaz kılmak üzere belirledikleri bir yerinde itikâfta bulunabilirler (Merğinânî, el-Hidâye, 1/129).
Bayanlarda itikaf nasıl yapılır?
Yukarıda izah edildiği şekli ile camide itikâf erkeklere mahsustur. Kadınlar ise evlerinin namaz kılmak üzere belirledikleri bir yerinde itikâfta bulunabilirler (Merğinânî, el-Hidâye, 1/129). Şâfiî mezhebine göre ise mescit dışında itikâf caiz değildir. Kadın, kocasından izin alarak mescitte itikâf yapar.