Bireyler için bu kavram doğup büyüdüğü, ailesinin tarihsel kökenlerinin olduğu yerdir.
Vatan olmasa millet de, devlet de olmaz. Bunların muhafazası yine vatanı sevmekle mümkündür. Her nimete sâhip olan, iyi iklimi, bol suyu, zengin maden yataklarıyla dünyada eşi bulunmayan vatanımız Türkiye, onu yükseltecek hakikî vatanseverlere muhtaçtır.
Kişinin doğup büyüdüğü ülkeye vatan denir. Türk milleti için vatan kavramının ayrı bir önemi vardır. Bu nedenle ülke kelimesi sadece bir ülkenin toprak bütünlüğü anlamına gelirken, vatan sözcüğü manevi değerleri de kapsar. Bu nedenle askerlik için ”vatan borcu” tamlaması kullanılır.15 Haz 2021
Vatan, geçmişin kültür mirasını ve zenginliğini içinde saklar. Millet, bu sözünü ettiğimiz vatan üzerinde aynı dille, aynı duyguyla kültür birliği kuran bir bütün haline gelmiş, şuurlu insan topluluğudur. Milletin oluşmasında, vatan (yurt) birliği yanı sıra dil, kültür ve ideal birliğinin de önemli rolü ve yeri vardır.
Vatan, ilk akla gelen anlamıyla bir insanın doğup üzerinde yaşadığı toprak parçası, ev, memleket, sahip olduğu arazidir.
3 Fıkıhta kıraat kelimesi, namazda kıyamda iken onun bir rüknü olarak Kur’ân okumayı ifade eden özel bir terimdir. Dinî ilim- lerde kıraat kelimesine terim olarak değişik anlamlar verilse de ge- nelde “Kur’ân okuma” manasında kullanılır.
✓ Dini literatürde kur’an’ı kerim okumaya ”kıraat ve tilavet”denir. Kıraat:Kur’an’ı kerim’i ibadet amacı i,le yüzünden veya ezbere okumaya kıraat denir.
Sözlükte “okumak” anlamına gelen ve Kur’an kelimesiyle kök birliğine sahip bulunan kırâat kelimesi, dinî ilimlerin değişik dallarında farklı terim anlamları kazanmış olsa bile genelde “Kur’an okuma” mânasında kullanılır. Bu yönüyle kıraat tilâvet ile eşanlamlıdır.
Sözlükte “okumak” anlamına gelen kırâat kelimesi terim olarak hadis öğrenim ve öğretim yollarından biri olup “el-kırâe ale’ş-şeyh” şeklinde de geçmektedir. Bu metotla hadis almak isteyen öğrenci şeyhine onun rivayetlerini okumak suretiyle kontrol ettirip rivayet hakkını elde eder.
3 Fıkıhta kıraat kelimesi, namazda kıyamda iken onun bir rüknü olarak Kur’ân okumayı ifade eden özel bir terimdir. Dinî ilim- lerde kıraat kelimesine terim olarak değişik anlamlar verilse de ge- nelde “Kur’ân okuma” manasında kullanılır.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…