Annesinin adı Amine, babasının adı ise Abdullah’tır. Dedesinin adı Abdulmuttalip, babaannesinin adı Fatıma bint-i Ömer el-Mahzumiyye, anneannesinin adı ise Berre’dir.8 באוג׳ 2022
Abdülmuttalib bin Haşim
———————–
Ölüm
Defin yeri
Meslek
Etkin yıllar
Hz. Muhammed (s.a.s.)’in babası Abdullahtır. Abdullah’ın babası, Kureyş kabilesinin Haşimoğulları kolundan ve Mekke’nin ileri gelenlerinden Abdülmuttalib’tir. Annesi, Kureyş kabilesinin Zühre oğulları kolundan Vehb’in kızı Âmine’dir.14 בספט׳ 2023
Onun da dört oğlu vardı: Hâşim, Abdüşşems, Muttalip ve Nevfel. Hâşim, Resûl-i Ekrem Efendimizin ikinci kuşaktan dedesidir. Mekke’nin ileri gelen eşrafından olan Hâşim, ticâretle uğraşırdı. Peygamberimiz (s.a.v.)’in doğum vakti yaklaştığı için nur-u Muhammedî onun alnında daha haşmetli bir surette parlıyordu.
20. Abdülmuttalib (Şeybe): Hz. Peygamber’in dede- si olup asıl adı Şeybe’dir. Şeybe, babası Hâşim’in Gazze’de vefatından sonra annesi Selma bint Amr ile Yesrib’de kaldı.
Süyûtî’nin hocaları arasında Kādılkudât İzzeddin el-Kinânî, Abdülazîz b. Muhammed el-Mikâtî ve Seyfeddin İbn Kutluboğa da vardır.
es-Suyûtî, el-Câmi’us-Sağîr’e uydurma hadis almadığını ve hadislerinin tamamının sağlam olduğunu iddia etmiştir. Bu, onun kitabına aldığı bütün hadislerin sahih olduğu anlamına gelmektedir.
Celâleddîn Süyûtî (3 Ekim 1445 – 1505), Arap din bilgini ve filozof. Künyesiyle beraber asıl adı Celaleddin Ebu’l Fazl Abdurrahman b. Kemâleddîn Ebû Bekr b. Muhammed el-Huzayrî es-Suyuti’dir.
Mensubu olduğu Şâfiî mezhebinde “mezhebde müctehid” seviyesinde bir âlim olarak değerlendirilmiş olmakla beraber, İmâm-ı Âzam Ebû Hanîfe (Rahimehullâh)ın da hâl tercemesine dair eser kaleme almış bir âlimdir.18 באוק׳ 2019
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…