Öldükten sonra yeniden dirilme olayına reenkarnasyon denir. Reenkarnasyon, Hindistan, Tibet ve bazı diğer Doğu ve Güney Asya kültürlerinde yaygın olan bir inanç ve kavramdır. Reenkarnasyon fikrine göre, bir kişinin ruhu ölümünden sonra başka bir bedene yerleştirilir ve yeni bir yaşam deneyimi yaşar.
Reenkarnasyon inancına göre, ruh her yaşamda bir öğrenme sürecinden geçer ve bu süreçte hatalarını düzeltmek ve ilerlemek için fırsatlar elde eder. Ruhların yeniden doğması, karmik eylemler ve yaşamlarla bağlantılıdır. Karma, kişinin sağladığı sonuçlara dayanan evrendeki bir enerji döngüsüdür. İyi ya da kötü eylemler, gelecek yaşamlarda ruhun deneyimlediği olayları ve durumları etkiler.
Reenkarnasyon inancı, birçok insanın geçmiş hayatlarını hatırlamalarına da yol açabilir. Bazıları, travmatik bir olay veya belirli bir kişiye hissedilen güçlü bir bağ ile bağlantılı olan ruhun önceki yaşamlarının bazı detaylarını hatırlayabilir. Ancak, reenkarnasyonun bilimsel olarak kanıtlanabilmesi veya gerçekliği kesin olarak kanıtlanabilmesi mümkün değildir. Bu inanç, genellikle dini veya spiritüel inançlara dayanır ve kişinin kişisel deneyim ve inançlarına bağlıdır.
Reenkarnasyon kavramı, doğum ve ölüm döngüsünün sonsuz olduğunu ve her bireyin ruhunun çeşitli bedenlerde bir evrim yaşadığını savunan bir yaklaşımdır. Bir kişinin ruhunun bir bedenden diğerine geçtiği ve yeni bir yaşama başladığı bu teoride, ölümün bir son değil bir dönüşüm olduğuna inanılır.
Reenkarnasyon, farklı kültürlerin inançlarında farklı varyasyonlarla karşımıza çıkar. Bazı kültürlerde, reenkarnasyon kavramı ölüm sonrası var olan bir ruhun bir hayvan veya bitki formuna geçebileceğini de içerir. Özetle, reenkarnasyon inancına göre, ölümden sonra bir ruhun başka bir bedene geçerek yeniden doğma süreci yaşadığına inanılır. Ancak bu inanç, bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek olmaktan ziyade, kişisel inanç ve deneyimlere dayalı bir konudur.
Dirilme-Diriliş İle İlgili Ayetler Nedir? Bakara Suresi, 28. ayet: Nasıl oluyor da Allah’ı inkar ediyorsunuz? Oysa ölü iken sizi O diriltti; sonra sizi yine öldürecek, yine diriltecektir ve sonra O’na döndürüleceksiniz.
Diriliş, genellikle bir insanın ya da mitolojik bir varlığın öldükten sonra, aynı kişilikte, yeniden yaşama dönmesi inanışı.
Reenkarnasyon veya ruh göçü, ruhun sürekli olarak tekrar bedenlendiğine inanan spiritüalistlerin bu olaya verdiği addır. Reenkarnasyon kavramı Asya dinlerindeki tenasüh kavramından biraz farklı olmakla birlikte, benzerlik arz eder.
Öz. Ölümden sonra yeniden diriliş ilahi dinlerin inanç esaslarından birisidir. İslam’ın kitabı Kur’an-ı Kerim’de insanın kesin bir şekilde yeniden diriltileceği açık bir şekilde belirtilmiştir. Canlıyken ölüp giden bir varlık olmasının yanında ister demire ister başka varlığa dönüşsün yeniden dirilmesi kaçınılmazdır.15 Haz 2022
İstihâre namazı kılmak isteyen bir kişi yatağa girmeden önce abdest alıp istihare namazına niyetlenerek iki rekat şeklinde namaz kılar. Bu namazda da kılınış bakımından diğer namazlara benzer. Farklı olan tek yönü namazın bitiminde istihâre duasının okunuyor olmasıdır.29 Ağu 2023
– Diğer bir ifadeyle istihare, akıl, hikmet, görünürdeki realiteler ışığında yapılan istişare ve değerlendirmelerden sonra yine de kalp tatmin olmadığı zaman, arzulanan işin hayırlı olup olmadığını öğrenmeye yardımcı olacak bir kıvılcımdır. Bu kıvılcım her zaman doğru bir sinyal vermeyebilir.3 Nis 2016
“Niyet ettim Allah rızası için İstihâre Namazı kılmaya” söyleyerek niyet edilir. “Allahu Ekber” dedikten sonra namaza başlanır.8 Eyl 2023
Sabah namazını kıldıktan sonra tekrar iki rekat namaz kılıp istihare duası okudum ve yeşil ormanlar içinde bir nehir gordüm ki bu da yeşil, yani hayır demek olmuyor mu? Değerli kardeşimiz, İstihareden çıkan sonuca göre hareket etmek şart değildir.9 Ağu 2016
Talebe cevabın geleceği kesin değildir, cevap gelmeyebilir veya cevap gelir, fakat kişi rüyasını hatırlayamaz ya da yanlış yorumlayabilir. Görülen rüya, tam manasıyla uyanmadan evvelki, göz kapaklarının henüz kapalı olduğu safhada hatırlanmaya çalışılır.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…