Nil’in uzunluğu 6,853 km’dir. Sadece Mısır topraklarındaki uzunluğu 1500 km’dir. Nil Nehri’nin Akdeniz’e döküldüğü yerde başkent Kahire’den başlayan büyük bir delta oluşmuştur. Bu deltanın başlangıcından denize olan uzaklığı 160 km, Port Said’den İskenderiye’ye olan genişliği ise 150 km’dir.
Çalışmada öne sürülene göre, Dünya’nın manto kabuğunda gerçekleşen değişimler ile birlikte Etiyopya’daki dağlık alanlar ortaya çıkmış. Nil’in Akdeniz’e ulaştığı zaman gerçekleşen bu 1.5 kilometrelik hafif rakım düşüşü, nehrin bu kadar uzun süre aynı rotada akmasına sebep olmuş.17 Kas 2019
Nil Nehri’nin Özelliği Nedir Uzunluğu 6.853 kilometredir. Nil Nehri’nin özelliği, güneyden kuzeye doğru akan tek nehir olmasıdır. Bu özelliği nedeniyle, Nil Nehri, Afrika’nın güneyindeki yağmur ormanlarından, kuzeyindeki çöllere doğru su taşımaktadır. Nil Nehri, Afrika’nın 11 ülkesinden geçerek Akdeniz’e dökülür.15 Kas 2023
Nil Nehri dünyanın en uzun ikinci nehridir. Ayrıca su kapasitesi açısından Güney Amerika’daki Amazon Nehri’nden sonra ikinci sırada gelir. Nil’in uzunluğu 6,853 km’dir. Sadece Mısır topraklarındaki uzunluğu 1500 km’dir.
Eski mısırda astronomi, matematik ve tıpta oldukça önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Nil Nehrinin taşması sonucu tarımla uğraşan halkın tarla sınırlarının yeniden belirlenmesi için geometriyi oldukça sık kullanan Mısırlılar geometri konusunda oldukça ilerleme kaydetmişlerdir.
Münker ve Nekir, ayet ve hadislerde geçtiğine göre insanı kabirde sorguya çeken melekler olarak biliniyor. Sorgu melekleri de olarak bilinen Münker Nekir, Allah’ı zikrederek, kabirdeki kişiye: Allah, din ve peygamber ile ilgili sorular soruyor.
Kabre Giriş Dünyada yaptıklarından dolayı ya sevinç haline ya da azap ve üzüntüye bürünür. Ölümün ilk saat ve günlerinde, insanın ruhu berzah aleminde olmasına rağmen, aynı zamanda kendisini maddi (dünyadaki) bedeninin yanında olduğunu görür.13 Ara 2023
Bu açıdan kabir hayatını, sorgu suali, mükafat veya cezayı toprağa konulan cesede bağlamamak gerekir. İnsan öldükten sonra, insan ruhu âlem-i berzaha gider. Berzah âleminde kişi sorgu meleklerinin sorularıyla gözünü açar. Yani kabirde sorgu ve suâl insan öldüğü anda başlar.30 Kas 2021
Bazı rivayetlere göre de meleklerin soruları, “Neye tapıyordun, rabbin ve peygamberin kimdir, dinin ve amelin nedir?” şeklinde olacaktır (Müsned, IV, 287-288, 295-296; Ebû Dâvûd, “Sünnet”, 27). Ölen insanları sorgulayacak meleklerden birine Münker, diğerine Nekir denildiği Hz.
Münker ve Nekir, ayet ve hadislerde geçtiğine göre insanı kabirde sorguya çeken melekler olarak biliniyor. Sorgu melekleri de olarak bilinen Münker Nekir, Allah’ı zikrederek, kabirdeki kişiye: Allah, din ve peygamber ile ilgili sorular soruyor.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…