Misyonerlik, dar anlamıyla herhangi bir dini öğretiyi yabancı ülkelerde yaymakla yükümlü din görevlilerini tanımlamada kullanılır. Daha geniş anlamıyla ise başkalarını belirli bir öğretiye, özellikle dini bir öğretiye ikna etmeye çalışan, onları bu öğretiye çekme amacını üstlenen kişileri tanımlamada kullanılır.
Fransızca’ya “misyon” olarak geçmiş; “bir kimseye, bir şey yapmak için verilen özel görev” anlamını kazanmıştır. Misyon kelimesinden gelen Misyonerlik; “bir dinî teşkilat kurarak, din propagandası yapmak, insanları o dinin müritleri haline getirmektir”(Kocabaşoğlu, 1989:1).
Dolayısıyla misyonerlik faaliyeti, bir tebliğ ve propagandadan öte, sinsi başka amaçları içerdiği için buna izin verilmesi İslam açısından söz konusu değildir.3 בינו׳ 2015
Hıristiyanlığı dünyaya yaymak için çalışan kişilere ‘misyoner’, bu amaçla yürütülen çalışmalara da ‘misyonerlik’ denilmektedir. Kökeni Latince ‘göndermek’ anlamına gelen ‘mittere’ fiiline dayandırılan ‘mission’ kelimesi Fransızca’dan Türkçe’ye geçmiştir.
Misyonerlik, TCK’da bir suç türü olarak tanımlanmıyor.25 באפר׳ 2007
Aynı anne ve babadan doğanlara kardeş denir. Kardeş, anne ve baba birlikteliğinin bir ürünü olduğu için, yakınlık, beraberlik, dostluk; kısacası huzurlu ve sorunsuz bir hayatın sürdürülebilirliği anlamına gelir.26 בדצמ׳ 2018
Kardeş (< kardaş < karındaş), anne veya babadan en az birinin ortak olduğu kişilerin birbirlerine göre durumuna verilen addır. Kardeşler erkek ya da kız olabilirler. Birçok toplumda kardeşler anne babalarıyla birlikte aynı ortamda oynayarak ve eğlenerek çocukluklarını birlikte geçirerek büyürler.
Kısaca çıkarsız saf duygularda, küçük bir dokunuşta, basit sevimli bir tebessümde ve ruhunuzda bıraktığınız bir izdedir kardeşlik. Kardeşlik çoğu zaman dostluk olarak ifade edilse de, her zaman dostluktan bir adım öndedir. Çünkü dostluğun verdiği güvenin yanında kardeşlik sevgideki sıcaklığı da ifade eder.
‘Kardeş’ denildiğinde akla genellikle aynı anneden ve babadan dünyaya gelen kişiler gelmektedir. Bunun dışında, ayrıca aynı dine veya dünya görüşüne mensup olmayı ifade eden “akide kardeşliği” söz konusudur.
Neseb kardeşliği, aynı ana ve babadan olmaktır ki, kan bağı ile yakınlık demektir. Bu da insanın elinde ve iradesinde olan bir şey değildir. Bunun takdiri Allah’a aittir. Aynı anne ve babadan dünyaya gelen, iki kardeş arasında kuvvetli bir bağ ve sıkı bir akrabalık münasebeti olur.30 בדצמ׳ 2021
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…