Rebîülevvel ayında (Eylül 622) inşasına başlanan Mescid-i Nebevî, kendisi de ashapla birlikte çalışan Resûl-i Ekrem başta olmak üzere özellikle Talk b. Ali, Ammâr b. Yâsir gibi sahâbîlerin öncülüğünde şevval ayında (Nisan 623) tamamlandı.
Mescid-i Nebevi Hazreti Peygamber tarafından inşa edilmiş bir mescit olmasının yanında İslam alemi için önemli olmasının ve ziyaret edilmesinin nedenleri arasında Hazreti Peygamberin ve Hazreti Ömer ve Hazreti Ebubekir’in kabirlerinin de Mescid-i Nebevi’de bulunmasıdır.16 Tem 2021
Mescid, 1985 yılında Kral Fahd tarafından yapılan 82.000 m2’lik yeni ilave ile bugünkü son şeklini almıştır. Böylece üst kadar dahil kapalı kısmın alanı 100.000 m2’ye ulaşarak minare sayısı 10’a çıkmıştır. Dışarıdaki saha ile birlikte aynı anda yaklaşık 750.000 kişi namaz kılabilmektedir.
MESCİDU’N-NEBEVİ: Resulullah (s.a.s)’ın Medine’ye hicretinden hemen sonra ashabıyla birlikte bina ettiği mescit. Bu mescit, Mescid-i Resul, Mescid-i Şerîf, Mescid-i Saadet ve Mescid-i Nebevî adlarıyla da anılmaktadır. Mescid-i Haram’dan sonra yeryüzündeki mescitlerin en faziletlisidir.
Bu mescit Arap Yarımadasında yer alan Medine şehrinde bulunmaktadır. Mescid-i Nebi Ne Demek, Nerededir? Mescid-i Nebi 622 yılında Müslümanların Mekke’den Medine’ye hicret etmesinden sonra inşa edilen mescittir. Zemini çakıl, duvarları hasır ve çatısı hurma dallarından yapılmış bir binadır.15 Ağu 2023
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…