Kökeni Anadolu olan vurmalı bir çalgıdır. Yanyana koyulmuş, birbirinden farklı büyüklükte tas biçimli iki ayrı gövdeye, deve veya keçi derisi gerilmesiyle oluşur. Zahme adı verilen yumuşak veya orta yumuşaklıkta ağaç sopalarla çalınır. Gövdeyi meydana getiren iki çanak, dövme bakır veya ağaçtan imal edilir.19 Ara 2018
Kudüm ya da nakkare, yarım küre biçiminde bir çift küçük davuldan oluşan vurmalı bir çalgı. Din müziğinin önemli çalgılarından “kudüm”, dindışı ve mehter müziğinde “nakkare” adıyla anılır.
Türk mûsikisinde kullanılan vurmalı çalgı. Türk mûsikisinde müzik aletlerinin tamamını ifade eden bir terim, daha çok halk müziğinde kullanılan telli bir çalgının adı. Mevlevîler’in zikir törenlerine verilen ad.
Türkiye’de kudüm, günümüzde kentsel klasik Türk makam müziği ve dinî müziğin tekke müziği dalının, en büyük formu olarak bilinen Mevlevi Ayini formu icrasında yaygın olarak kullanılmaktadır.2 Haz 2022
Kudûm çalan kişiye kudûmzen denir.
İye, sahip. 2. Koruyan, gözeten. 3. Bir iş yapmış olan.27 Ağu 2021
Sahibe, BDSM kültüründe partnerine hükmeden baskın kadın. Fiziksel veya sözlü olarak partneri (köleyi) aşağılama, ezme faaliyetleri gerçekleştirir.
Evet, Sacide ismi Kuran-I Kerim’de geçiyor.
Özellikle herhangi bir konu üzerinde mülkiyet hakkı olan kadınlar için değerlendirilir. Genelde taşınmazlar üzerinden bir ev kapsamında öne çıkmaktadır.19 Ağu 2021
Sahibe, BDSM kültüründe partnerine hükmeden baskın kadın. Fiziksel veya sözlü olarak partneri (köleyi) aşağılama, ezme faaliyetleri gerçekleştirir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…