Kasas Suresi 24. ayetin Kuran’ın hangi sayfasında yer aldığı konusu, Kuran’ı anlamaya çalışan Müslümanlar arasında oldukça merak edilen bir sorudur. Ancak, Kuran’ın yaygın olarak kullanılan basılı versiyonlarında sayfa numaralandırması standart değildir, çünkü Kuran, farklı yayıncılar tarafından farklı boyutlarda basılır. Bu nedenle, Kuran’ın hangi sayfasında yer aldığını belirtmek için spesifik bir sayfa numarası vermek zordur.
Kasas Suresi, Kuran’ın 28. suresidir ve toplamda 88 ayetten oluşur. Surenin 24. ayeti, “Fakat ailesinin yanına varınca, oradaki şezlongu kumaşın altına sakladı. İftiharı elinden alınmış ve görücüye çıkmak istediği halde o orada dokuz ay durdu” şeklindedir. Bu ayet, Musa peygamberin yaşamının bir bölümünü anlatırken, kendisini Mısır firavununun zulmünden kurtaran bir olayı detaylandırır.
Özellikle Kur’an’ı ezberlemeye çalışanlar için, sayfa numaraları bazen hatırlamayı kolaylaştırır. Ancak, sayfa numaralarının çeşitli Kuran baskıları arasında değiştiği ve farklı yayıncılar tarafından kullanılan farklı standartlara dayalı olduğu unutulmamalıdır.
Kuran’ı anlamaya çalışan bir Müslüman için önemli olan, Kuran’ın anlamını kavramak ve yaşamına rehberlik etmesidir. Kuran, kendisini okuyan ve anlamaya çalışan herkes için değerli bir kaynaktır. Kuran’ın sayfa numaraları, Kuran’ı araştırmaya başlayanlar için sadece bir referans noktası sağlar. Bu nedenle, Kasas Suresi 24. ayetin hangi sayfada yer aldığına dair takıntılı olmaktansa, Kuran’ın derin anlamını anlamak için araştırmaya ve çalışmaya odaklanmak daha değerlidir.
Hz. Mûsâ’nın, “Ey rabbim! Bana lutfedeceğin her türlü hayra muhtacım!” şeklindeki duasından o sırada onun da yalnız ve desteksiz kaldığı, yardım ve himayeye muhtaç olduğu anlaşılmaktadır (bk. İbn Âşûr, XX, 103).
RABBİ İNNÎ LİMÂ ENZELTE İLEYYE MİN HAYRİN FAKİRUN (KASAS SURESİ 24.AYET) Metal Duvar Tablosu Siyah 25 x 100 cm.
Hz. Mûsâ’nın, “Ey rabbim! Bana lutfedeceğin her türlü hayra muhtacım!” şeklindeki duasından o sırada onun da yalnız ve desteksiz kaldığı, yardım ve himayeye muhtaç olduğu anlaşılmaktadır (bk.
Kasas Suresi Kur’an-ı Kerim’in iniş sırlamasına göre 49.sure olurken konum olarak 28.suredir. Toplamda 88 ayetin birleşmesiyle oluşmuş olan Kasas Suresi toplamda 12 sayfadır ve 20.cüzde bulunur. Kur’an-ı Kerim’in 384.sayfasından başlar ve 395.sayfasında son bulur.
Bu bakımdan şampuan veya sabun kullanmak şart değildir. Şampuan veya sabun kullanılarak alınan gusül abdesti geçerlidir. Bir insanın cenabet gezmesi günah değildir. Ancak bir vakit namazı geçirecek kadar cünüb durmak namazın aksamasına neden olacağı için caiz değildir.9 Ağu 2016
Çünkü cünüplük hali, abdest veya gusül gerektirmeyen işlerin yapılmasına engel değildir.
Muhammed (s.a.s.), cünüp olmakla müminin necis (maddeten pis) olmayacağını ifade etmiştir (Buhârî, Gusül, 23). Ancak cünüplük halinde olan bir kimsenin namazını geçirecek şekilde yıkanmayı geciktirmesi haram olduğu belirtilmiştir. Elini ağzını yıkamadan yiyip içmesi ise mekruh görülmüştür.21 Şub 2021
Cünüp olarak kaldığınız sürede bir namaz kaçırmadıysanız guslü geciktirmekte herhangi bir problem olmaz. Dinimize göre her hangi bir sebepten dolayı cünüp olan yani gusül abdesti alması gereken bir kişi en fazla bir namaz vakti kadar süre cünüp olarak bekleyebilir. Bundan daha fazla bir süre beklemesi caiz değildir.3 May 2020
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…