Bu zarardan sonra tekrar yapılan Kabe’nin inşaatı sırasında Hacer-i Esvet taşının nereye konacağı konusunda anlaşmazlığa düşülmüştür. Bu anlaşmazlığın çözülmesi için o toplumun önde gelen insanları Kabe’ye ilk giren kişinin hakem olmasını önermiştir. Bu öneri herkes tarafından kabul edilmiştir.6 Kas 2021
Muhammed, bir örtü getirterek Hacerülesved’i onun üzerine koydu, bütün kabile reislerinin iştirakiyle örtüyü kaldırdı, konulacağı hizaya gelince de taşı kendi elleriyle alıp yerine yerleştirdi. Böylece Kureyşliler arasında çıkmak üzere olan bir çatışmanın önüne geçilmiş oldu.
Peygamber’in, nübüvvet öncesi dönemde (otuz beş yaşında) Kâbe’nin yeniden inşası esnasında Hacerülesved’in yerine konulmasıyla ilgili olarak çıkan ihtilâfta hakemlik yapması da Araplar arasında yaygın olan bu geleneğin farklı bir uygulama örneğini teşkil eder (İbn Hişâm, I, 209).
Bu acı olay yaşandığında Peygamber Efendimiz (sav) henüz altı yaşındaydı.
Bu anlaşmazlığın çözülmesi için o toplumun önde gelen insanları Kabe’ye ilk giren kişinin hakem olmasını önermiştir. Bu öneri herkes tarafından kabul edilmiştir. Bunun üzerine Kabe’ye ilk giren Hz. Muhammed olmuştur.6 Kas 2021
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…