Bilindiği üzere bütün peygamberlerin ve onlara tabi olanların ilk görevi tebliğdir.
Asr-ı Saadet döneminde Musab bin Umeyr (r.a.) adlı sahabenin 17 yaşında Mekke’den Medine’ye tebliğ için görevlendirildiğini anlatan Araştırmacı Yazar Eflatun Saygılı, “Dinimizi tebliğ etmek sadece peygamberlerin görevi değildir. Bu görevden tüm Müslümanlar sorumludur.22 May 2020
Kelime olarak tebliğ; ulaşurmak, eriştirmek, haber vermek anlamındadır. Terim olarak anlamı ise, Peygamber’in, Allah’tan aldığı mesajları aynen insanlara ulaştırmasıdır.
Cemaatle kılınan namazlarda imamın aldığı tekbir, verdiği selâm gibi zikirlerin müezzin veya bir başkası tarafından cemaate duyurulmasına da tebliğ, bu görevi yerine getirene mübelliğ denilir.
Terim anlamı olarak tebliğ: Allah’ın emirlerini ve yasaklarını herhangi bir ekleme ve çıkarma yapmadan olduğu gibi insanlara ulaştırmaya, bildirmeye ve açıklamaya denir (Lakkânî, 1955: 180-181; Gölcük-Toprak, 1988: 283; Bahçeci, 1977: 281-284). Peygamberlerin en önemli görevi “tebliğ”dir.
Bayram Namazı Kaç Rekat? Bayram Namazı 2 rekatlık vacip bir namazdır ve şu şekilde kılınır: Öncelikle niyet edilir: Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Ramazan/Bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama.
Öte yandan Kurban bayramının arefesinde sabah namazından itibaren bayramın dördüncü gününün ikindi namazına kadar, yirmi üç farz namazının arkasından üçer defa “Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillahi’l-hamd” diye tekbir getirilir ki, buna “teşrîk tekbiri” denir.
Bayram Namazı Kaç Rekat? Bayram Namazı 2 rekatlık vacip bir namazdır ve şu şekilde kılınır: Öncelikle niyet edilir: Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Ramazan/Bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama.
Bu özel günün en önemli ibadetlerinden Bayram namazı, 2 rekat olarak cemaatle kılınan bir namaz olarak biliniyor. Bu namazda 9 tekbir yapılır 5 tanesi 1. rekatta 4 tanesi 2. rekatta yapılır. Peki, bayram namazı nasıl kılınır?27 Haz 2023
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…