İftira, haksız yere birine suç isnat etmek anlamına gelmektedir. Kur’ân-ı Kerîm’de 59 yerde lafzen geçen iftira kavramı, mana olarak da daha birçok yerde geçmektedir. Kur’ân’da zikredildiği şekliyle ele alınacak olursa iftira Allah’a, peygamberlere ve mü’minlere yöneltilen büyük bir günahtır.
Rüyada iftiraya uğramak, kötü haberler almak, işlerde sıkıntı, hastalık, üzüntü ve zorluk yaşamak demektir. Rüya sahibi yeni dönemde hayırlı işlerden uzaklaşıp, başına musallat olacak musibetlerle ve kötü kişilerle uğraşacaktır. Rüyada iftiraya uğramak aynı zamanda uğursuzluk ve kötü şans olarak da tabir ediliyor.
Basit iftira suçu cezası, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıdır (TCK md. 267/1). Nitelikli iftira suçu işlenmesi halinde suçun cezası yarı oranında arttırılır. Yani fail, iftira suçunun maddi delillerini de kendisi üretirse suçun basit halinin cezası yarı oranında arttırılacaktır (TCK md. 267/2).
Bunun için çokça tövbe ve istiğfar etmek, yanlışlarımızı görmeye çalışmak, Allah’a tam itaat ettikten sonra, O’nun himayesine girmek en akıllıca bir yoldur. Rabbimiz cümlemizi insi ve cinni şeytanların şerlerinden korusun.17 Kas 2017
“Bir kimse, bir mümin hakkında olmayan bir şey söylerse, iftiraya uğrayan kimse, onu affedinceye kadar, Allahü teâlâ onu cehenneme sokar.” Bu hadisin zahir ifadesine göre, başkasına iftira etmek kul hakkı olduğundan, böyle bir suç işleyen kimse cehennemde cezasını çekmeden kurtulamaz.9 Nis 2013
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…