Hazreti Meryem, İsa’nın annesi olarak Hristiyanlık ve İslam’da kutsal kabul edilen bir figürdür. İncil ve Kuran’da önemli bir yer tutan Meryem’in evliliği ise iki dini metin arasında farklılıklar gösterir.
Birçok Hristiyan inancına göre, Meryem, Kutsal Ruh tarafından hamile kalmasıyla İsa’yı doğurmuştur. Bu inanca göre Meryem, bakire bir şekilde hamile kalmış ve İsa’yı dünyaya getirmiştir. Dolayısıyla, Meryem’in evlilikle ilişkisi bulunmamaktadır. Bu inanç, İsa’nın kutsal doğasını vurgulamak amacıyla yaygın bir şekilde kabul edilir.
İslam geleneğinde ise Meryem’in evliliği hakkında daha ayrıntılı bilgiler bulunmaktadır. Kuran’da anlatıldığına göre Meryem, İmran adında bir kişiyle evlenmiştir. İmran, Kuran’a göre Hazreti Musa’nın akrabasıdır. Meryem’in, İmran’la evlenmesiyle birlikte birçok mucizevi olay meydana gelmiştir. Bunlardan en önemlisi, İsa’yı doğurma yeteneğine sahip olmasıdır.
Meryem’in İmran ile evliliği, İslam’da birçok tartışmaya neden olmuştur. Bazı İslam bilginlerine göre İmran, Meryem’in babasıdır, ancak bazılarına göre İmran, Meryem’in eşi olup İsa’nın babası değildir. Bu farklı yorumlar genellikle dini metinlerin açıklanmasındaki farklılıklardan kaynaklanmaktadır.
Sonuç olarak, Hristiyanlık ve İslam’da Hazreti Meryem’in evliliği hakkında farklı inançlar mevcuttur. Hristiyanlıkta Meryem’in evliliğe ihtiyaç duymadan İsa’yı doğurduğu kabul edilirken, İslam’da Meryem’in İmran ile evlendiği ve İsa’yı doğurduğu düşünülmektedir. Bu farklı inançlar, her iki dinde de Meryem’in kutsallığının ve öneminin vurgulanmasında etkili olmuştur.
Meryem ile Efendimiz Hz. Muhammed’i nikahlayacak.”31 Oca 2023
Biri Hz. Mûsâ ve Hârun’un kız kardeşi, diğeri de İsa’nın annesidir. Kur’- ân’da adı geçen ‘İmran Ailesi’ ise, Hz. Meryem ve İsa’nın âilesidir.
Meryem ile. Efendimiz Hz. Muhammed’i nikahlayacak.”31 Oca 2023
Hz. Meryem, Allah’ın güç ve kudretinin eseri olarak, oğlu İsa’ya babasız bir şekilde hamile kalmıştır. Kuran-ı Kerim’de anlatıldığına göre Meryem’in annesi, ona hamile olduğunda karnındaki yavrusunu Allah’a hizmet için adadığını ilan etti.1 Haz 2019
İslam peygamberinin gelecekle ilgili bir hadisinde geçen kehanettir. Güneş Batı’dan doğacak. Yani İslamiyet Batı’dan yükselecek. Bu bir kıyamet alametidir aynı zamanda.25 Kas 2023
Bu durumun nedeni, Dünya’nın kendi ekseni etrafında batıdan doğuya doğru dönmesidir.25 Haz 2021
Son zamanlarda popüler olan Güneşin batıdan doğması olayının bilimsel bir arkaplanı var mıdır? Hayır, böyle bir şey söz konusu değil. Dünya’nın manyetik kutupları tersine dönmedi.6 Şub 2020
2.4. Hz. Peygamber güneşin batıdan doğmasını kıyamet alameti olarak betimleyen şu sözü söylemiştir: “Güneş batıdan doğmadıkça kıyamet kopmaz. Güneşin batıdan doğduğunu gören insanlar iman etmeye kalkışacaklar ama o anda yapacakları iman onlara bir fayda sağlamayacaktır.” (İbn Mâce, Fiten, 32).
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…